Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με Θέμα «Χρήσιμα Εργαλεία Διαδικτύου και Χαρτογράφηση της Χρηματοδότησης στην Ελλάδα»

    Από: Startup Team

Στις 2 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί  το δεύτερο  εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Χρήσιμα Εργαλεία Διαδικτύου και Χαρτογράφηση του Χρηματοδοτικού Τοπίου στην Ελλάδα» για τους συμμετέχοντες του προγράμματος του PRAKSIS Business Coaching Center στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος egg-enterˑgrowˑgo, Λ. Συγγρού 190, Καλλιθέα και για τους συμμετέχοντες του προγράμματος egg.

Το σεμινάριο θα έχει δύο βασικές ενότητες:

Η πρώτη ενότητα έχει Θέμα Χρήσιμα Εργαλεία (Δωρεάν &Χαμηλού Κόστους) Διαδικτύου (για Διαχείριση Website,Έρευνα, Ανάλυση Ανταγωνισμού) με ομιλήτρια την Βίκυ Ντάλλας ιδρύτρια της εταιρείας 9AM και των ιστοσελίδων Startup.gr & Prepare.gr, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ενημερωθείτε για τους τρόπους προώθησης μιας επιχείρησης στα social media.

Η δεύτερη ενότητα έχει θέμα «Χαρτογράφηση του Χρηματοδοτικού τοπίου στην Ελλάδα» με ομιλητή τον Δρ. Ηρακλή Αγιοβλασίτη, από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) που θα παρουσιάσει το γενικότερο τοπίο των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες για συγκεκριμένες δυνατότητες χρηματοδότησης στην Ελλάδα.

To PRAKSIS Business Coaching Center είναι μια νέα δράση της PRAKSIS

To PRAKSIS Business Coaching Center είναι μια νέα δράση της PRAKSIS, με σκοπό την υποστήριξη ανέργων από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και την αρωγή αυτών μέσα από την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας – με «όχημα» την αυτοαπασχόληση μέσα από τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων. Το PRAKSIS BCC παρέχει τηνκατάλληληεκπαίδευση και προετοιμασία ώστε ο υποψήφιος να μπορέσει να παρουσιάσει ένα άρτιο επιχειρηματικό σχέδιο με το οποίο θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βιωσιμότητα της επιχείρησης του.

Επιλογή των Συμμετεχόντων

Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται μέσα από αυστηρά κριτήρια διασφαλίζοντας ότι η επιχειρηματική πρόταση είναι βιώσιμη, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική αξία του έργου.  Η πλειονότητα των υποψηφίων προέρχονται από ελληνικές οικογένειες  που λόγω κρίσης έχουν βρεθεί στην ανάγκη αλλαγής εργασίας και διαθέτουν το όραμα, την επιμονή, την αφοσίωση και τις ικανότητες να «επιχειρήσουν».

Η στήριξη συνεχίζεται και κατά το πρώτο διάστημα της λειτουργίας της επιχείρησης τους  από έμπειρους μέντορες.Η χρηματοδότηση του PRAKSISBCC γίνεται από το JP Morgan Chase Foundation και την Αμερικανική Πρεσβεία.

PRAKSIS BCC Sponsors:

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με Θέμα «Χρήσιμα Εργαλεία Διαδικτύου και Χαρτογράφηση της Χρηματοδότησης στην Ελλάδα»

Tο egg–enterˑgrowˑgo είναι ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί με το Corallia,με στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της προοπτικής απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα.

Το egg αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working) και απευθύνεται σε νεανικές ομάδες με δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες, που διαθέτουν το ζήλο να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους «ιδέα» σε «πράξη». Στις ομάδες αυτές το egg παρέχει μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία για να τις βοηθήσει να αναπτύξουν και να επιταχύνουν τη μετατροπή του επιχειρηματικού τους σχεδίου σε ένα ολοκληρωμένο και επιχειρηματικά αξιοποιήσιμο προϊόν ή υπηρεσία.

Περισσότερα στο www.theegg.gr


Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης: πρόσβαση στη γνώση

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης αποτελεί  υποδομή εθνικής εμβέλειας για τη συλλογή, οργάνωση και διάχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφορίας, εντός και εκτός της χώρας. Παρέχει πληροφόρηση για θέματα έρευνας και καινοτομίας, και υποστηρίζει τη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων. Συντονίζει το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, μέλος του ομώνυμου ευρωπαϊκού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, που περιλαμβάνει περισσότερους από 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.