Η Επιβράβευση των Ελληνικών Εξαγωγικών Επιχειρήσεων

    Από: Startup Team

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος απονέμει το κορυφαίο βραβείο IASON στην εταιρεία SEPTONA. Το βραβείο παραλαμβάνει ο κ. Χάρης Αγγελόπουλος, Διευθυντής Marketing.

 

Πραγματοποιήθηκε η απονομή των Greek Exports Awards 2014 στο Divani Apollon Palace & Τhalasso στο Καβούρι στo πλαίσιο της διοργάνωσης του Greek Exports Forum 2014, από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ), σε συνεργασία με την εκδοτική συνεδριακή εταιρεία Ethos Media Α.Ε.

Στόχος των Greek Exports Awards 2014 δεν ήταν άλλος από την ανάδειξη και επιβράβευση του ελληνικού επιχειρείν που συνδράμει στην αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στη χώρα μας, προσφέροντας παράλληλα αξιόλογα παραδείγματα προς μίμηση για τις υπόλοιπες ελληνικές επιχειρήσεις.

Τα εξαγωγικά βραβεία παρουσίασαν η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά και η Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη, Communication & P.R. Manager στην Ethos Media S.A., ενώ συμμετέχοντες ήταν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, Ακαδημαϊκοί κ.α..

Το κορυφαίο εξαγωγικό βραβείο IASON 2014: Premier Greek Exports Awardαπένειμε στην εταιρεία Septona S.A., ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Την Τιμητική Διάκριση της ΕΝΔΥ ΟΕΥ 2014 σε κορυφαίο φορέα απένειμε ο κ. Δούκας Μαρινόπουλος, Γενικός Γραμματέας της ΕΝΔΥ ΟΕΥ και Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και στον Πρόεδρο κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, ενώ την Τιμητική Διάκριση της ΕΝΔΥ ΟΕΥ 2014 σε κορυφαία προσωπικότητα απέσπασε ο Πρέσβης κ. Μιχαήλ Β. Χρηστίδης από τον απονεμητή κ. Τζανέτο Καραντζή, Πρόεδρο της ΕΝΔΥ ΟΕΥ.

7 ακόμη βραβεία στους ακόλουθους τομείς δραστηριοποίησης απονεμήθηκαν σε 21 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις:

Επώνυμο εξαγώγιμο προϊόν ή υπηρεσία

Η Επιβράβευση των Ελληνικών Εξαγωγικών Επιχειρήσεων

Το Βραβείο Επώνυμο εξαγώγιμο προϊόν ή υπηρεσία απονείμει η κα. Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής ΝΔ, στον κ. Κωνσταντίνο Ράπτη, Τεχνικό Διευθυντή της Σ.Η.Α. ΜΕΤΑΞΑ ΑΒΕ.

 

1. ΣΗΑ ΜΕΤΑΞΑ ΑΒΕ

2. SEPTONA S.A

3. ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ Α.Ε.

Τα βραβεία αυτής της κατηγορίας απένειμε η κα. Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

Καλύτερη Εισηγμένη Εξαγωγική Εταιρεία

1. KLEEMANN HELLAS AEBE

2. ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

3. ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ

Τα βραβεία αυτής της κατηγορίας απένειμε η κα. Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής Ν.Δ.

Τεχνολογία-Καινοτομία

1. OLYMPIA ELECTRONICS (Ν. ΛΑΚΑΣΑΣ- Π.ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.)

2. BOEHRINGER INGELHEIM HELLAS Α.Ε.

3.SYCHEM Α.Ε.

Τα βραβεία αυτής της κατηγορίας απένειμε ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Υπηρεσιών & Παροχής Υπηρεσιών

1. EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

2. ICAP GROUP S.A.

3.EWORX S.A.

Τα βραβεία αυτής της κατηγορίας απένειμε ο κ. Δημήτρης Ιατρίδης, Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Εταιρεία Υποβοήθησης Εξαγωγέων

1. DK CONSULTANTS- ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

2. EULER HERMES HELLAS

3. INTERAMERICAN EEAZ A.E.

Τα βραβεία αυτής της κατηγορίας απένειμε ο κ. Δούκας Μαρινόπουλος, Γενικός Γραμματέας της ΕΝΔΥ ΟΕΥ και Σύμβουλος ΟΕΥ Α’.

Νεοϊδρυθείσα Εξαγωγική Εταιρεία

1. ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ Α.Ε.

2. ΕΛΓΑΙΑ ΕΠΕ

3. SAFE N BEAUTIFUL IKE

Τα βραβεία αυτής της κατηγορίας απένειμε ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, Ethos Media S.A.

Βιομηχανία

1. KLEEMANN HELLAS ΑΕΒΕ

2. ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.

3. ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ Α.Ε.

Τα βραβεία αυτής της κατηγορίας απένειμε ο κ. Ζαχαρίας Μαυρούκας, Γενικός Διευθυντής Βιομηχανικής & Επιχειρηματικής Πολιτικής, Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όλων των κεντρικών εξαγωγικών φορέων και συνδέσμων και της πλειοψηφίας των διμερών επιμελητηρίων της ελληνικής επικράτειας.

Στην κριτική επιτροπή των βραβείων εκπροσωπήθηκαν αρμόδιοι με τις εξαγωγές θεσμικοί φορείς, & ακαδημαϊκοί.