6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Debate ΟΠA στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014

    Από: Startup Team

O Ρητορικός Όμιλος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διανύοντας πλέον τη δεύτερη δεκαετία λειτουργίας του, σας προσκαλεί στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Debate ΟΠΑ (13-14 Δεκεμβρίου 2014), στις αίθουσες και τα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου μας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί ανέκαθεν μια πρόκληση για αρχάριους και έμπειρους ομιλητές και τη μεγαλύτερη συνάντηση των πανεπιστημιακών  ομίλων της χώρας. Οι ομάδες διαγωνίζονται σε 5 προκριματικούς γύρους, ακολουθούμενους από ένα ημιτελικό, στον οποίο προκρίνονται οι 8 καλύτερες ομάδες, και φυσικά τον μεγάλο Τελικό που αναδεικνύει τους νικητές και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο Δεριγνύ. Το αναλυτικό πρόγραμμα του τουρνουά έχει ήδη ανακοινωθεί στην σελίδα μας στο Facebook.

Ποιος έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή την αναμέτρηση; Η παρακολούθηση των αγώνων είναι ελεύθερη για όλους, ενώ για τη συμμετοχή  αρκεί η ηλεκτρονική εγγραφή. Η εμπειρία του ομίλου στη διοργάνωση πρωταθλημάτων, σεμιναρίων και public debate διασφαλίζει ένα δίκαιο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ικανό να προσφέρει οφέλη σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Λίγα λόγια για το Ρητορικό Όμιλο ΟΠΑ και το Debate

6ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Debate ΟΠA στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ρητορικός Όμιλος ΟΠΑ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003, με στόχο να διαδώσει το άθλημα του debate στην πανεπιστημιακή κοινότητα, φέρνοντας τους φοιτητές σε επαφή με μία από τις πιο εποικοδομητικές δραστηριότητες, μαθαίνοντας τους να απευθύνονται σε ακροατήριο και να αναπτύσσουν επιχειρήματα.

Το debate αποτελεί μια αναμέτρηση επιχειρημάτων και πειθούς πάνω σε ένα επίκαιρο αμφιλεγόμενο ζήτημα. Δύο πλευρές καλούνται, μετά από σύντομη προετοιμασία, να υπερασπιστούν τη θέση που τους κληρώθηκε, ανεξαρτήτως της προσωπικής τους άποψης, αναπτύσσοντας επιχειρήματα και αντικρούοντας εκείνα της αντίπαλης πλευράς. Κατόπιν, η κριτική επιτροπή αναδεικνύει ως νικήτρια την ομάδα με τα αρτιότερα επιχειρήματα και τον πιο δομημένο λόγο.

Στα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το debate, εντάσσονται η βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, η παρουσίαση σωστά τεκμηριωμένων θέσεων και η ταχύτερη και πιο δομημένη σκέψη. Μέσα από το debate, οι ομιλητές μαθαίνουν να υποστηρίζουν τις απόψεις τους στηριζόμενοι σε επιχειρήματα, να είναι ανοιχτοί στις αντίθετες απόψεις και να ευαισθητοποιούνται γύρω από τα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

6ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Debate ΟΠA στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014

Για περισσότερες πληροφορίες:

6ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Debate ΟΠA στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014