Το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού θα διαθέτει κινητό τηλέφωνο μέχρι το 2020

    Από: Startup Team
πηγή: reporter.gr

Του Πάνου Τσαγκαράκη

Ως το 2020, το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού άνω των έξι ετών θα διαθέτει κινητό τηλέφωνο, ενώ οι συνδρομές smartphone αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6,1 δις. Η Ινδία και η Κίνα παρουσιάζουν την ταχύτερη ανάπτυξη σε νέες συνδρομές κινητών επικοινωνιών, με 18 εκατομμύρια και 12 εκατομμύρια νέες συνδρομές αντίστοιχα στο τρίτο τρίμηνο του 2014. Επιπροσθέτως, 800 εκατομμύρια νέες συνδρομές smartphone μέσα στο 2014 αυξάνουν το σύνολο σε 2,7 δις παγκοσμίως Η διακίνηση βίντεο μέσω κινητών συσκευών αναμένεται να δεκαπλασιαστεί και να αποτελεί το 55% της κυκλοφορίας δεδομένων, μέχρι το 2020.

Πιο συγκεκριμένα:

Η Ericsson παρουσίασε τα ευρήματα της τελευταίας έκθεσης EricssonMobilityReport, μιας ολοκληρωμένης πηγής ενημέρωσης για τις τελευταίες τάσεις στις κινητές επικοινωνίες που βασίζεται σε μεγάλους όγκους δεδομένων από εμπορικά δίκτυα παγκοσμίως,  η οποία αποκαλύπτει ότι η διάδοση της κινητής τεχνολογίας συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς: 90% του παγκόσμιου πληθυσμού άνω των έξι ετών αναμένεται να διαθέτει κινητό τηλέφωνο έως το 2020. Επιπλέον, μέχρι το 2020 οι συνδρομές smartphone προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν τα 6,1 δις.

Η ταχύτερη ανάπτυξη σε νέες συνδρομές κινητής επικοινωνίας  παρατηρείται σε Ινδία και Κίνα, με 18 εκατομμύρια και 12 εκατομμύρια νέες συνδρομές αντίστοιχα στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

Η RimaQureshi, Senior Vice President, Chief Strategy Officer & Head of M&A στην Ericsson, είπε: «Η πτώση του κόστους των συσκευών, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη χρηστικότητα και την αύξηση της κάλυψης των δικτύων, είναι οι παράγοντες που καθιστούν την τεχνολογία των κινητων επικοινωνιών ένα παγκόσμιο φαινόμενο που σύντομα θα είναι διαθέσιμο στη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού, ανεξάρτητα από ηλικία ή τοποθεσία. Η έκθεση Ericsson Mobility Report δείχνει ότι το 2020 ο κόσμος θα είναι συνδεδεμένος όπως ποτέ στο παρελθόν».

Διείσδυση smartphone: 800 εκατομμύρια νέες συνδρομές το 2014

Η ανάπτυξη των έξυπνων κινητών τηλεφώνων συνεχίζεται, καθώς το 65-70% των συσκευών που πωλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2014 ήταν smartphones, σε σύγκριση με το 55% για το ίδιο τρίμηνο το 2013.

Παρά την αύξηση του ποσοστού των πωλήσεων, η οποία θα συνεχιστεί με την προσθήκη περίπου 800 εκατομμυρίων νέων συνδρομών smartphone μέχρι το τέλος του 2014, η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Τα smartphones αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή μόλις το 37% του συνόλου των συνδρομών κινητών επικοινωνιών, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί χρήστες δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμη τη μετάβαση σε συσκευές με περισσότερες δυνατότητες και φιλικές στη χρήση του διαδικτύου.

Η έκθεση προβλέπει μια ισχυρή απορρόφηση κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί από 2,7 δισεκατομμύρια συνδρομές smartphone σήμερα, σε 6,1 δισεκατομμύρια το 2020.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
reporter.gr