Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του StreamBerry που έλαβε τη 2η θέση στο πρώτο Startup Weekend Patras

    Από: Startup Team

Η ομάδα μας αποτελείται από τους Χρήστο Περιβολαρόπουλο, Φίλων Οικονόμου, Μαρία Καραγεωργίου, Στάθη Κλάδη, Νίκο Σταθόπουλο και Γιώργο Πετρόγιαννη. Είμαστε έξι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας που τους αρέσει να χακάρουν πράγματα!

Πείτε μας λίγα λόγια για το StreamBerry. Τι είναι και πως σας ήρθε η ιδέα?

Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του StreamBerry που έλαβε τη 2η θέση στο πρώτο Startup Weekend Patras

Το StreamBerry είναι μια συσκευή που κάνει τις παρουσιάσεις πιο εύκολες. Συνδέεται πάνω σε μια οθόνη ή projector και μπορεί να δείξει ο,τι έχεις στην οθόνη του υπολογιστή (desktop/laptop) ή του κινητού/tablet σου ασυρματα. Όλο αυτό γίνεται με το πάτημα μόνο ενός-δυο κουμπιών. Την ιδέα έφερε στο startup weekend ο Χρήστος, ωστόσο στο παρελθόν το είχε σκεφτεί και ο Νίκος, έτσι και αποφάσισε να έρθει στην ομάδα.

Γιατί αποφασίσατε να πάτε στο Startup Weekend Patras?

Οι περισσότεροι από εμάς είχαν επισκεφθεί και το Startup Weekend της Αθήνας και ήταν ωραία εμπειρία, οπότε όταν είδαμε ότι γίνεται δίπλα μας, στην Πάτρα, εννοείται ότι θα πηγαίναμε.

Τι μάθατε αυτό το ΣΚ στο Startup Weekend Patras?

Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του StreamBerry που έλαβε τη 2η θέση στο πρώτο Startup Weekend Patras

Πήραμε πολλά πράγματα αυτό το ΣΚ απ’το SUW. Μάθαμε ότι για να ξεκινήσεις ένα Startup δεν αρκεί να έχεις μια “cool” ιδέα και να μπορείς να την υλοποιήσεις, γιατί μπορεί είναι cool μόνο στα μάτια σου και να το κάνεις όλο αυτό τσάμπα. Γι’ αυτό, μάθαμε τεχνικές για να βελτιώνουμε την ιδέα μας ανάλογα με το τι θέλει ο κόσμος. Επίσης, είχαμε τους φοβερούς μέντορες που ήταν εκεί όλο το τριήμερο να μας δίνουν τις πολύτιμες συμβουλές τους με τις πολλές γνώσεις και την μεγάλη εμπειρία που έχουν.

Την ιδέα που παρουσιάσατε θα την υλοποιήσετε?

Φυσικά και θα συνεχίσουμε την ιδέα! Ήδη στο startup weekend είχαμε ένα πρωτότυπο που δούλευε, οπότε είμαστε σε καλό δρόμο. Επίσης βοηθάει πάρα πολύ μου μας παραχωρήθηκε χώρος στο InnoHub από τον Δημήτρη Παπαηλίου.

Τι σας άρεσε περισσότερο από το Startup Weekend Patras?

Το φαγητό βέβαια (χαχα). Σοβαρά όμως τωρα αυτό το Σαββατοκύριακο ήρθαμε με μια εικασία για ένα cool gadget και φύγαμε με μια ομάδα έτοιμη να βγει στην αγορά. Δεν το βλέπεις συχνά να γίνεται αυτό

Τι συμβουλές δίνετε στους νέους επιχειρηματίες Out There?

Μην αναλώνεστε στα σχέδια και ξεκινήστε κάτι. Ας αποτύχει, απλά κάντε το.