Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του Personal Chef που έλαβε τη 3η θέση στο πρώτο Startup Weekend Patras

    Από: Startup Team

“Στο παγκόσμιο χάρτη μπήκε και η πόλη της Πάτρας με το πρώτο  Startup Weekend που διοργανώθηκε ποτέ στη πόλη, το τριήμερο από 5 έως και 7 Δεκεμβρίου. Η τρίτη ομάδα που διακρίθηκε στο διαγωνισμό είναι το personal chef και τα μέλη της μίλησαν στο Startup.gr για την εμπειρία τους σε αυτό το απαιτητικό τριήμερο αλλά και για την ιδέα τους γενικότερα”.

Η ομάδα μας αποτελείται από τους : Ρουμπίνη Γαρατζιώτη, απόφοιτη οικονομικού ΑΠθ και τους Μπαμπούνης Γιώργος,Τάσος Δημητρίου, Χρήστος Χασής και Οδυσσέας Λαμτζίδης, πρωτοετείς της σχολής ΗΜΤΥ του πανεπιστήμιου Πατρών.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Personal Chef. Τι είναι και πως σας ήρθε η ιδέα?

Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του Personal Chef  που έλαβε τη 3η θέση στο πρώτο Startup Weekend Patras

Το personal chef αποτελεί μια πλατφόρμα όπου θα συνδέει ανθρώπους που έχουν πρόβλημα στη μαγειρική με ειδικούς ή σεφ, έτοιμους να τους απαντήσουν σε κάθε απορία  σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, εν ευθέτω χρόνω θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη σουίτα μαγειρικής με συνταγές αλλά και ένα social networking side.  Η ιδέα μας ήρθε σκεπτόμενοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη καθημερινή μας ζωή και θα θέλαμε να επιλύσουμε.

Γιατί αποφασίσατε να πάτε στο Startup Weekend Patras?

Οι λόγοι για το καθένα είναι διαφορετικοί αλλά πιστεύουμε πως κοινός παρονομαστής είναι η πρωτόγνωρη εμπειρία του Startup Weekend, ενός σαββατοκύριακου που πραγματικά σε οδηγεί στα άκρα των ψυχικών σου αντοχών.

Στην Ελλάδα, η επιχειρηματικότητα αποτελεί ακόμα μια λέξη ταμπού, δεν έχουμε δεχθεί τις κατάλληλες γνώσεις ούτε στήριξη για να ανταποκριθούμε σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Το Startup Weekend φάνταζε και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να οικειοποιηθείς αυτή την ιδέα και να δεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτή

 

Τι μάθατε αυτό το ΣΚ στο Startup Weekend Patras?

Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του Personal Chef  που έλαβε τη 3η θέση στο πρώτο Startup Weekend Patras

Είναι απίστευτο πόσα πολλά μάθαμε σε τόσο λίγο χρόνο. Εκτός από τεχνικές γνώσεις, μαθαίνεις να οργανώνεις μια ιδέα, να της δίνεις σώμα και να την υλοποιείς μέσα από μια δύσκολη διαδικασία. Η οργάνωση και η ομαδική μεθοδική εργασία είναι, ίσως, τα πιο σημαντικά μαθήματα που πήραμε.

 

Την ιδέα που παρουσιάσατε θα την υλοποιήσετε?

Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα. Η ιδέα χρειάζεται ακόμα πολλή εργασία μέχρι να είναι έτοιμη να υλοποιηθεί πλήρως και αυτό απαιτεί μια προσήλωση που δεν είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να έχουμε. Πάντως ακόμα το συζητούμε και είναι σίγουρο που θα το προσπαθήσουμε !

Τι σας άρεσε περισσότερο από το Startup Weekend Patras?

Συνέντευξη στο Startup.gr: Η ομάδα του Personal Chef  που έλαβε τη 3η θέση στο πρώτο Startup Weekend Patras

Αυτό που μας έμεινε πιο έντονα ήταν η φιλική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο χώρο. Οι μέντορες, οι διοργανωτές, ακόμη και οι κριτές ήταν έτοιμοι να σε ακούσουν και να βοηθήσουν ενώ η “πλάκα” έδινε και έπαιρνε. Επίσης, μοναδική στιγμή ήταν όταν βλέπαμε την ιδέα μας να παίρνει σάρκα και οστά, προς το τέλος του σαββατοκύριακου. Είναι  όντως εντυπωσιακό πως άτομα που δεν γνωριζόμασταν νωρίτερα καταφέραμε να συνεργαστούμε τόσο καλά για μια ιδέα.

 

Τι συμβουλές δίνετε στους νέους επιχειρηματίες Out There?

Η πιο σημαντική συμβουλή που ίσως να μπορούμε να δώσουμε είναι η υπομονή και επιμονή που χρειάζεται μια start up εταιρία. Πρέπει να μάθουν να μην τα βάζουν κάτω και να προσπαθούν παρά τις δυσκολίες, οι οποίες αδιαμφισβήτητα, θα είναι πολλές. Παρά το κλίμα απαισιοδοξίας που επικρατεί στην Ελλάδα, αξίζει να δούμε την κρίση σαν δυνατότητα για να τολμήσουμε και να δοκιμάσουμε νέα πράγματα. Ακόμη και η αποτυχία είναι, τελικά, ένας δρόμος που οδηγεί στη μάθηση και αξίζει να δοκιμάσουμε.