Ημερίδα: «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΣΠΑ»

    Από: Startup Team

Ημερίδα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, ξενοδοχείο Χίλτον, ώρες 14.00-17.30

Ηλεκτροκίνηση:

Σε αναζήτηση επιχειρηματικού  μοντέλου και χρηματοδότησης

Τα προτεινόμενα επιχειρηματικά μοντέλα για τη χρηματοδότηση και τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και δικτύου σταθμών φόρτισης  όπως επίσης και η ολοκλήρωση του σχετικού θεσμικού πλαισίου είναι τα βασικά θέματα της επίκαιρης ημερίδας «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΣΠΑ», που διοργανώνει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου η Πρωτοβουλία «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και η επενδυτική έκδοση Α- ΕΝΕRGY INVESTMENTS.  Η ημερίδα, διοργανώνεται με τη συνεργασία του ΚΑΠΕ και τη συμμετοχή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των ενδιαφερόμενων επιχειρηματικών και επενδυτικών φορέων.

H ημερίδα θα ξεκινήσει με τοποθετήσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, του κ. Ε. Διαλυνά, μέλους ΡΑΕ, αρμόδιου για θέματα ηλεκτροκίνησης, του κ. Γ. Αγερίδη, Προϊστάμενου Διεύθυνσης Αποδοτικότητας ΚΑΠΕ και Προέδρου Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ), της κας Μ. Ζαρκαδούλα, Προϊσταμένης του Τμήματος Περιβάλλοντος & Μεταφορών KΑΠΕ, της κα Αναστασίας Πανοπούλου, Προϊσταμένης Μονάδας Α’ «Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος” Υπουργείου Ανάπτυξης, του κ. Κ. Πατλιατζιάνα,  Τεχνικού Συντονιστή Προγράμματος Πράσινη Ανάπτυξη και Περιβάλλον του ΚΑΠΕ,  του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Α. Κλαδά και άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων.

Ανάμεσα στα θέματα που θα επισημανθούν περιλαμβάνονται: Ο καταλυτικός ρόλος που θα έχει  εφεξής η Αυτοδιοίκηση, στην ανάπτυξη και αξιοποίηση  των πόρων που θα διατεθούν από το  νέο  ΕΣΠΑ, ειδικά για τον σχεδιασμό  και την υλοποίηση «Πράσινων» Παρεμβάσεων». Οι πρακτικοί  τρόποι και μέσα που θα συμβάλουν στην εξάπλωση των εφαρμογών της ηλεκτροκίνησης  στους Δήμους, στα πλαίσια της εξοικείωσης  των πολιτών µε τις πρακτικές πράσινης ανάπτυξης, αλλά και της δημιουργίας μιας νέας εικόνας Δήμων με περιβαλλοντική ευαισθησία.

Επίσης, τα ενδιαφερόμενα μέρη από πλευράς επιχειρήσεων, επενδυτές, αυτοκινητοβιομηχανίες, εκπρόσωποι σταθμών φόρτισης και διαχείρισης κυκλοφορίας θα καταθέσουν τις δικές τους  προτάσεις για τον προγραμματισμό μιας σταθερής ανάπτυξης της σχετικής τεχνολογίας με οφέλη για όλους.  Ειδικότερα,  επιχειρηματικοί «παίκτες» του χώρου όπως η BMW και η Tropical θα παρουσιάσουν προτάσεις εφαρμογών στις τοπικές κοινωνίες. Aντίστοιχες παρουσιάσεις θα γίνουν και από εταιρείες με επενδυτικό ενδιαφέρον ,αλλά και με ενδιαφέρον για το κομμάτι της λειτουργίας της τεχνολογίας όπως η Moviva, η Ether Technological Solutions και άλλοι

Η ημερίδα, πραγματοποιείται σε συνέχεια προηγούμενης ημερίδας, για την προώθηση των «πράσινων» μεταφορών και της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε από την Α- ENERGY σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Γραφείο Ελλάδας) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων ( ΕΛΙΝΗΟ).

Που Απευθύνεται

Η εκδήλωση, απευθύνεται σε Δήμους, επιχειρήσεις, ιδιώτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αναπτυσσόμενη σύγχρονη αγορά ηλεκτρικών τροχοφόρων  αλλά και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τις νέες « πράσινες» τεχνολογίες. Άλλωστε στα πλαίσια της υπό  διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής Ηλεκτρικής κινητικότητας, απώτερος σκοπός είναι η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην ηλεκτροκίνηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και να διεκδικήσει 7000 νέες θέσεις εργασίας από τις 700.000 εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν στη Γηραιά Ήπειρο την επόμενη δεκαετία.

Βασικός χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΒΜW και υποστηρικτής η Tropical.

Aνάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας, τα πόρταλς www.aftodioikisi.gr, www.ypodomes.com, www.sofokleousin.gr, www.energyin.gr, η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,  η   Action Global Communications και άλλοι.

Χρόνος και τόπος διεξαγωγής της ημερίδας:

19 Δεκεμβρίου, Ξενοδοχείο Hilton (ώρες  15.15-19.30 Αίθουσα Galaxy).

Είσοδος ελεύθερη.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Ημερίδα: «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΣΠΑ»

Πρώτο μέρος: Πράσινη Ανάπτυξη, Νέες Τεχνολογίες στην Ενέργεια, Ηλεκτροκίνηση και ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ) (14.00 –  15.50)

 • κ. Ευάγγελος Διαλυνάς, μέλος Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)

 • κ. Γεώργιος  Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

 • κα Αναστασία  Πανοπούλου, Προϊσταμένη Μονάδας Α’: “Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Υποστήριξης – Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος” , Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

 • κ. Γεώργιος Αγερίδης, Πρόεδρος ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο και Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αποδοτικότητας (ΚΑΠΕ)

 • κα Μαρία Ζαρκαδούλα, Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και  Μεταφορών ΚΑΠΕ

 • κ. Κωνσταντίνος Πατλιτζιάνας, Τεχνικός Συντονιστής Προγράμματος Πράσινη Ανάπτυξη και Περιβάλλον, ΚΑΠΕ

 • κα Βάλυ Λιόλιου, Αν. Διευθύντρια  Κέντρου Δοκίμων Ερευνών και Προτύπων Δ.Ε.Η.

 • κ. Αντώνιος Κλαδάς, Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

 • κ. Αντώνης Αδάναλης, ΒΜW i Manager

 • Τοποθετήσεις- Παρεμβάσεις Δημάρχων

 

Δεύτερο μέρος:  Προτεινόμενες εφαρμογές ηλεκτροκίνησης (16.00-17.30)

Εφαρμογές ηλεκτροκίνησης από επιχειρήσεις και επενδυτές

Συμμετέχουν: o κ. Αντώνης Αδάναλης, ΒΜW i Manager, ο κ. Αλέξανδρος Βραχνός, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης της Tropical, ο κ. Γιώργος Πανέτας, Διευθυντής Πωλήσεων της Ether Techonological Solutions και  ο κ. Σπύρος Μπάλας, Τεχνικός Διευθυντής Τμήματος Ηλεκτροκίνησης &  Διαχείρισης κυκλοφορίας της ΜΟVIVA.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα της www.a-energy.gr