Open Coffee Patras XV

    Από: Startup Team

Το Open Coffee Patras σας προσκαλεί στην 15η συνάντησή του και πρώτη για το 2015! Το ραντεβού μας δίνουμε και αυτή τη φορά στον πολυχώρο Επίκεντρο (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου), την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου. Στο γνωστό χαλαρό κλίμα, χωρίς γραβάτες και κοστούμια, γνωριζόμαστε, πίνουμε καφέ, και ανταλλάσσουμε ιδέες. Στόχος της συνάντησής μας είναι να γνωρίσουμε νέες, πετυχημένες, ελληνικές startups στον χώρο της πληροφορικής και κυρίως να γνωριστούμε μεταξύ μας και να μοιραστούμε ιδέες και εμπειρίες, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί μια πραγματικά ενεργή κοινότητα καινοτομίας στην πόλη μας.

Ομιλίες

  • Ο Θωμάς Μπεμπής, Country Advisor του International Accelerator θα παρουσιάσει τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος επιτάχυνσης για startups, με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, το οποίο εδρεύει στο Austin του Τέξας και απευθύνεται αποκλειστικά σε μη-Αμερικάνους ιδρυτές εταιριών.
  • Γιάννης Νικολόπουλος Co-founder / Developer @ Clio Muse : Η Αρχή. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο κι άλλα μυστικά επιτυχίας.

Συχνά σε Μουσεία συναντάμε εντυπωσιακά εκθέματα. Όμως, οι λεζάντες τους κουράζουν ή είναι βαρετές. Έτσι, δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε, απογοητευόμαστε και φεύγουμε. Η Clio Muse είναι μια εφαρμογή ξενάγησης που παρουσιάζει κάθε έκθεμα μέσα από αληθινές, σύντομες, πολλαπλές και χρονομετρημένες ιστορίες. Παρέχει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης εντός και εκτός της έκθεσης, ενώ παράλληλα δίνει τα εργαλεία στους εκθέτες να προσαρμόζουν καλύτερα την έκθεσή τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κοινού.

  • O Γιώργος Λυδάκης, Microsoft Student Partner, θα παρουσιάσει το Student Guru Patras , μια τεχνολογική κοινότητα από φοιτητές που ασχολείται με διάφορα επίκαιρα τεχνολογικά θέματα όπως ανάπτυξη εφαρμογών για smartphones και tablets, παιχνιδιών, ιστοσελίδων κλπ. Ακόμα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της κοινότητας διεξάγονται διάφοροι διαγωνισμοί καινοτομίας, δίνοντας την δυνατότητα στους φοιτητές να αναπτύξουν τις ιδέες τους, να διακριθούν και να κερδίσουν έπαθλα.
  • Ο Αντώνης Αργυρός ιδρυτής του liateR (Retail reversed), θα παρουσιάσει μια καινοτόμα λύση για τον χώρο του λιανικού εμπορίου ένδυσης. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με την αναγνώριση κίνησης και την εικονική πραγματικότητα φιλοδοξούν να δημιουργήσουν την εμπειρία shopping του μέλλοντος.

Πρόγραμμα – Διαδικαστικά:

17:30-18:30 Προσέλευση και ένας σύντομος καφές στο γνωστό χαλαρό και ανεπίσημο κλίμα
18:30-20:00 Παρουσιάσεις και σύντομες ερωτήσεις/απαντήσεις
20:00-22:30 Networking – Στο μπαρ του πολυχώρου Επίκεντρο θα έχουμε την ευκαιρία με ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα να συζητήσουμε, να γνωρίσουμε και να “μάθουμε” από τα λάθη αλλά και τις επιτυχίες όσων επιχειρούν στο χώρο των startups.


H συμμετοχή είναι εξ’ ορισμού δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Να είστε εκεί!

Facebook Event