Νέες ευκαιρίες για μικρούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα!

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, νέες ευκαιρίες για τους πιο ευάλωτους δίνονται από την Action Finance Initiative (AFI), μια Αστική, Μη Κερδοσκοπική εταιρία, με ιδρυτικούς εταίρους την ActionAid Hellas και τη γαλλική οργάνωση ADIE.

Η ΑFI αποσκοπεί στην προαγωγή των μικρο-πιστώσεων στη χώρα μας, βοηθώντας ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό ή/και μακροχρόνια άνεργους να δημιουργήσουν μόνοι τους τη δική τους θέση εργασίας μέσω της αυτό-απασχόλησης, εμπιστοσύνης κι αλληλεγγύης.

Αν και τα μικρο-δάνεια γεννήθηκαν στον αναπτυσσόμενο κόσμο, εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζονται με τεράστια επιτυχία και στην Ευρώπη με την Ελλάδα να είναι, ίσως, η μόνη χώρα που δεν έχει εναρμονίσει τη νομοθεσία της και δεν ενθαρρύνει αυτό το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, καταπολέμησης της ανεργίας και αδιέξοδου από τη φτώχεια. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στη Γαλλία η οργάνωση ADIE, που δραστηριοποιείται στις μικροπιστώσεις τα τελευταία 25 χρόνια, κατάφερε να δημιουργήσει μέσω χρηματοδότησης και δωρεάν συμβουλευτικής υποστήριξης πάνω από 200 θέσεις εργασίαςκάθε εβδομάδα το τελευταίο έτος!

Η AFI δραστηριοποιείται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα περίχωρα αυτών κι έχει στόχο να επιλέξει, συμβουλέψει, καταρτίσει και χρηματοδοτήσει περίπου 250 πιθανούς μικροεπιχειρηματίες μέσα στα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας της με μικρά δάνεια ως 10.000€. Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση αφορά τόσο νέες όσο κι υφιστάμενες επιχειρήσεις και συνοδεύεται από δωρεάν εκπαιδεύσεις κι επιχειρηματικές συμβουλές για όλες τις επιχειρηματικές ιδέες που στοχεύουν σε χρηματοδότηση.

Η AFI λειτουργεί ανεξάρτητα και έχει εξασφαλίσει τους πόρους για τη λειτουργία της από δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Open Society Foundation και τηνΑμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, ενώ τα ποσά των μικρο-δανείων έχουν εξασφαλιστεί από ιδιώτη δωρητή. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Επιδιώκοντας να υποστηρίξει την επιχειρηματικότητα, η ΑFI θέτει τον άνθρωπο κι επιχειρηματία στο επίκεντρο της προσπάθειας και ως εκ τούτου δε θα ζητηθεί ποτέ συμμετοχή στην επιχείρησή του. Ανάμεσα στα δυνατά σημεία της εν λόγω πρωτοβουλίας αποτελούν η χρηματοδότηση προς όλες τις – νόμιμες – ιδέες, χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό τύπου αγοράς κι εμπορικής δραστηριότητας, βαθμού καινοτομίας, κατηγορίας επένδυσης, χρήσης τεχνολογίας, και η παροχή βοήθειας σε μικρής-μεσαίας εμβέλειας επιχειρήσεις που σήμερα έχουν περιορισμένη ή καμία πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Βασικά κριτήρια για τη λήψη δωρεάν υποστήριξης (με τη μορφή εκπαίδευσης και mentoring) και χρηματοδότησης είναι ο προϋπολογισμός της συνολικής επένδυσης/project να μην ξεπερνάει τις €20.000 και να υπάρχει εγγυητής για το 50% ή/και μέχρι 3.000 ευρώ της συνολικής αξίας του δανείου που επιθυμεί.

Ενδιαφέρομαι! Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

  • Η Action Finance Initiative για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων διοργανώνειOpen Days στην Αθήνα κάθε Τρίτη & Πέμπτη 1-3μμ και στη Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη 11πμ-1μμ και κάθε Πέμπτη 4μμ-6μμ.
  • Συμπληρώστε τη φόρμα για εκδήλωση ενδιαφέροντος για προσωπική συνάντηση εδώ ή στείλτε email στο info@afi.org.gr
  • Ακολουθείστε την AFI στο facebook για να μαθαίνετε περισσότερα.

Αθήνα: 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 64, 3ος όροφος, 104 34
Θεσσαλονίκη: Πείραμα Πολυχώρος, Φιλίππου 51, 1ος όροφος, 546 31

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr