Η κούρσα των δισεκατομμυριούχων για το δορυφορικό Internet

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Google, Έλον Μασκ, Μπράνσον, ακόμα και ο Mark Zuckerberg, όλοι θέλουν να φέρουν Internet από τον ουρανό σε όλους.

Η πρόκληση είναι τεράστια, αλλά και το όφελος μεγάλο. Σχεδόν 3 δισ. άνθρωποι δεν είναι ακόμα συνδεδεμένοι στο Internet και αυτό σημαίνει πως δεν βλέπουν διαφημίσεις, δεν ψωνίζουν, δεν κλικάρουν σε banners και κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα από τις online κινήσεις τους για να βγάλει χρήματα.

Ο στόχος είναι σαφής: να μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό. Το σήμα να έρχεται από τον ουρανό διαθέσιμο για όλους.

Η Google έχει ξεκινήσει ήδη το Project Loon, έναν «στρατό» από μπαλόνια στη στρατόσφαιρα. Ο Mark Zuckerberg ονειρεύεται κάτι αντίστοιχο, αλλά με drones σε μεγάλο ύψος. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στην OneWeb, την εταιρεία που σχεδιάζει να εκτοξεύσει 648 μικροδορυφόρους που θα δώσουν πρόσβαση τηλεφωνική και Internet σε περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Οι στόχοι του καθενός είναι διαφορετικοί. Ενώ η Google και η Facebook χρειάζονται περισσότερα μάτια χρηστών για να τα «πουλήσουν» στους διαφημιστές, οι υπόλοιποι στοχεύουν στη δημιουργία ενός νέου τηλεπικοινωνιακού δικτύου το οποίο θα ελέγχουν και θα είναι πρωτοπόροι με τον ίδιο τρόπο που οι πρώτες τηλεφωνικές εταιρείες άπλωναν καλώδια πριν από έναν αιώνα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com