Ανακοίνωση μικροδανειοδότησης μέχρι 10.000 ευρώ!

    Από: Startup Team

  • Μόλις ίδρυσες την επιχείρηση σου και χρειάζεσαι χρηματοδότηση μέχρι 10.000 ευρώ;

  • Θέλεις να κάνεις το hobby σου επάγγελμα και σου λείπει το αρχικό κεφάλαιο;

  • Θέλεις να εμπλουτίσεις το stock σου, αλλά δε σου φτάνουν τα λεφτά;

  • Η τράπεζα απέρριψε την επιχειρηματική ιδέα σου που τόσο πολύ πιστεύεις;

Οι ιδέες ζουν για να γίνονται πράξη και σε αυτή τη διαδρομή μπορεί να σε βοηθήσει η Action Finance Initiative ή προς συντομία AFI.

Η AFI παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια. Παράλληλα, η AFI βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες  επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη.

Συγκεκριμένα, η AFI είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με ιδρυτικούς εταίρους την ActionAid Hellas και την γαλλική οργάνωση ADIE με σκοπό να προάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα, παρέχοντας πρόσβαση σε μικροδάνεια μέχρι 10.000 ευρώ σε επίδοξους επιχειρηματίες που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές ανεξαρτήτως της εμπορικής δραστηριότητας τους, βαθμού καινοτομίας, κατηγορίας επένδυσης και χρήσης τεχνολογίας. Παράλληλα το προσωπικό της AFI, σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών της, παρέχει δωρεάν επιχειρηματική υποστήριξη πριν και μετά την παροχή του δανείου προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μικροεπιχειρηματία.

Μέσω της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας,  η ΑFI δημιουργεί θέσεις εργασίας μέσω της αυτοαπασχόλησης, μειώνει την ανεργία και βοηθάει τους επιχειρηματίες να πετύχουν οικονομική ανεξαρτησία, έτσι ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να προσφέρουν κοινωνικά και οικονομικά στην ελληνική κοινωνία.Η φιλοσοφία της AFI βασίζεται στις βασικές αξίες της κοινωνικής οικονομίας που είναι: εργασία, εμπιστοσύνη, ανταλλαγή και αλληλεγγύη.

Στη παρούσα φάση προσφέρουμε πρόσβαση σε χρηματοδότηση σε projects που βρίσκονται στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περίχωρα αυτών.

Χρηματοδότες της πρωτοβουλίας αυτής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το SolidarityNow και η πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

Τα κριτήρια για την δανειοδότηση είναι τα εξής:

  1. Το σύνολο της επένδυσης/προϋπολογισμού να μην ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ.

Αυτό ισχύει για την αρχική επένδυση εάν πρόκειται για νεοσύστατη επιχείρηση ή για τον προϋπολογισμό ενός καινούριου εγχειρήματος εάν πρόκειται για υφιστάμενη επιχείρηση.

Κάποια παραδείγματα επενδύσεων για τις οποίες μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το δάνειο είναι τα εξής:

  • Μια εταιρία πουλάει ήδη εγχώρια, αλλά θέλει να εξάγει κι άρα χρειάζεται κάποιο ποσό χρηματοδότησης για διεθνή κατοχύρωση ονόματος και συμμετοχή σε εκθέσεις,

  • Μια εταιρία καλλυντικών θέλει να λανσάρει καινούργιο προϊόν και χρειάζεται χρήματα για την πιστοποίηση και την προώθηση,

  • Ένας επιχειρηματίας θέλει να χτίσει ένα online κατάστημα και χρειάζεται να πληρώσει τον developer για την κατασκευή της πλατφόρμας,

  • Θέλει κάποιος να ανοίξει ένα χώρο εστίασης και χρειάζεται χρήματα για την αδειοδότηση, την εγγραφή, τα νομικά έξοδα, τις πρώτες ύλες, τα πρώτα ενοίκια και τις ασφάλειες,

  • Θέλει ένας αγρότης να αγοράσει σπόρους για μια καινούρια καλλιέργεια.

2. Η επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη την στιγμή που θα εκταμιευθεί το δάνειο.

Καλύπτουμε τις εξής νομικές μορφές: ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΙΚΕ, Ατομικές επιχειρήσεις

3. Η δραστηριότητα να είναι νόμιμη.

4. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει πλειοψηφία των μετοχών (majority stake) στην επιχείρηση.

5. Ο ενδιαφερόμενος δεν πρέπει να έχει χρέη προς το κράτος για τα οποία δεν έχει γίνει κάποια ρύθμιση.

6. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει εγγυητή που θα βοηθάει στην αποπληρωμή της μικροπίστωσης, μόνο εάν ο επιχειρηματίας αντιμετωπίσει δυσκολία πληρωμής. Η εγγύηση αφορά το 50% της συνολικής αξίας του δανείου κι έως τα 3.000 ευρώ. Ο εγγυητής υπογράφει την εγγύηση με την AFI.

Η εγγύηση δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε μορφή ακίνητης/κινητής περιουσίας. Επίσης, δεν απαιτείται να δεσμευτεί ολόκληρο το ποσό της εγγύησης σε καμιά χρονική στιγμή.

Τι σημαίνει το όριο των 3.000 ευρώ: εάν ο επιχειρηματίας πάρει ένα δάνειο 2.000 ευρώ, τότε ο εγγυητής θα πρέπει να του εγγυηθεί για τα 1.000 ευρώ, ενώ αν πάρει δάνειο 9.000 ευρώ τότε θα πρέπει να του εγγυηθεί 3.000 ευρώ (παρ’ όλο που το 50% του δανείου είναι 4.500 ευρώ.

Η παρούσα πρωτοβουλία δεν είναι επιχορήγηση ούτε συνδέεται με προγράμματα επιδοτήσεων ΕΣΠΑ/ΟΑΕΔ.

Έχω μια δυνατή ιδέα, καλύπτω τα κριτήρια κι ενδιαφέρομαι!

Τέλεια!

ΑΘΗΝΑ: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 13:00

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 64

3ος όροφος, 104 34, Αθήνα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κάθε Τρίτη 11:00 & κάθε Πέμπτη 16:00

Πείραμα Πολυχώρος, Φιλίππου 51

1ος όροφος, 546 31, Θεσσαλονίκη