Πρόγραμμα για τα Ευρωπαϊκά Startups από την MasterCard

    Από: Startup Team

Τα ελληνικά startups μπορούν τώρα να δηλώσουν συμμετοχή στο Start Path Europe της MasterCard

Η MasterCard προσκαλεί καινοτόμα startups από όλη την Ευρώπη να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Start Path Europe της MasterCard. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της εταιρείας που παρέχει σε νέες επιχειρήσειςτη στήριξη και την τεχνογνωσία που απαιτείται για την αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων της αγοράς και την ανάπτυξή τους.

Το Start Path Europe είναι μια  12μηνη προσπάθεια παροχής εξειδικευμένης στήριξης και λύσεων για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που έχει η κάθε εταιρεία. Οι συμμετέχουσες startup επιχειρήσεις επωφελούνται από την καθοδήγηση που προσφέρει μία παγκόσμια ομάδα εμπειρογνωμόνων της MasterCard, την επαφή με τους συνεργάτες της MasterCard για την διερεύνηση νέων ευκαιριών και τη δυνατότητα ανάπτυξης των λύσεων που ήδη προσφέρει η MasterCard.

Ο Παγκόσμιος επικεφαλής του MasterCard Start Path, Stephane Wyper, δήλωσε σχετικά:

“Το Start Path Europe είναι μοναδικό γιατί προσαρμόζει την υποστήριξη του προγράμματος, έτσι ώστε  να ανταποκρίνεται  στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε startup ξεχωριστά, σε αντίθεση με την «one size fits all» προσέγγιση. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τις νέες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ταχύτερα και να πετύχουν τους στόχους τους”.

“Η MasterCard, ηγείται της επανάστασης στις ψηφιακές πληρωμές, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο και δεσμεύεται να στηρίζει εταιρίες που βλέπουν αυτές τις νέες λύσεις ως επιχειρηματικές ευκαιρίες”, δήλωσε σχετικά ο Αθανάσιος Γεραμάνης, Country Manager της MasterCard Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. “Θέλουμε να προωθήσουμε την τεχνολογική αριστεία στη χώρα μας και δουλεύουμε για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών για τις αγορές ή λύσεων που βελτιώνουν την καθημερινή εμπειρία αγορών. Έτσι, δημιουργήσαμε το Start Path Europe, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα διάρκειας ενός χρόνου, όπου start-ups από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, χάρη στις δεξιότητες, τις τεχνολογίες και το διεθνές δίκτυο συνεργατών της MasterCard”.

Η MasterCard καλωσόρισε το 2014 την πρώτη τάξη του Start Path Europe, αποτελούμενη από εταιρείες που επιλέχθηκαν σε περισσότερες από 30 χώρες: Ridango, Zencard, Xpreso, Instabank, MePin και Storee.

“Το Start Path Europe μας ωφέλησε σημαντικά, δήλωσε ο Simon Pleass, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Xpreso στο Δουβλίνο. Η εταιρεία ξεκίνησε το 2012 για να φέρει σε επαφή τους πελάτες με τις εταιρίες courier, λύνοντας το πρόβλημα της αναμονής στο σπίτι για τις παραδόσεις.

“Για εμάς, η παράδοση ενός προϊόντος είναι εξίσου σημαντική με το ίδιο το προϊόν, οπότε αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες έχουν μια εξαιρετική εμπειρία παράδοσης”, δήλωσε ο Simon Pleass. «Με την υποστήριξη της MasterCard έχουμε συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες του εμπορίου και οι πωλήσεις μας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.”

Προθεσμία Υποβολής

Μέχρι και οκτώ εταιρίες από όλη την Ευρώπη θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο 12μηνο πρόγραμμα, που αφορά τόσο φυσική παρουσία των επιλεγμένων εταιρειών όσο και online επικοινωνία, που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2015. Το Start Path είναι ανοιχτό για τις νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου. Όλες οι λεπτομέρειες και η online αίτηση είναι διαθέσιμες στο www.f6s.com/mastercardstartpath.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 19 Φεβρουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ο MasterCard Start Path επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα www.startpath.com ή ακολουθείσθε μας στο Twitter @MAstartpath.

Δείτε τα “βήματα” σε infographic

Πρόγραμμα για τα Ευρωπαϊκά Startups από την MasterCard