Hello Tomorrow Challenge kick-off event

    Από: Startup Team

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία Hello Tomorrow για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργάνωσε το Hello Tomorrow Challenge kick-off event την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα στο συνεργατικό χώρο, the Cube.

Μετά από την παρουσίαση του Hello Tomorrow από την εκπρόσωπο της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα, Αλίκη Αναγνώστη, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τρεις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες. Η Φαίη Ορφανού, Συντονίστρια Μεταφοράς Τεχνολογίας και Νομικός, μας μίλησε για την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών που προέρχονται από τον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ενώ η Ζωή Κούρνια μίλησε με την ιδιότητά της ως Επιστήμονας και μας εξήγησε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά ένας Ερευνητής όταν προσπαθεί να περάσει στο χώρο της επιχειρηματικότητας. Ο τελευταίος ομιλητής, Ευάγγελος Αχιλλόπουλος, Συνιδρυτής και CTO της Motion FX Systems, μίλησε σχετικά με το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας και παρουσίασε το IDEA framework, ένα νέο επενδυτικό μοντέλο για χρηματοδοτήσεις σε αρχικό στάδιο (seed funding).

Στόχος της εκδήλωσης, πέρα από την παρουσίαση των βασικών σημείων του διαγωνισμού, ήταν και η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη δημιουργία της κοινότητας – Hello Tomorrow Hub στην Αθήνα η οποία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει νέα άτομα με ροπή προς την τεχνολογική καινοτομία και θα αποτελεί μέρος αντίστοιχων Hubs σε πόλεις όλου του κόσμου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Hello Tomorrow με αντίστοιχες εκδηλώσεις σε παραπάνω από 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο κατά το διάστημα του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για το διαγωνισμό είναι 28 Φεβρουαρίου και μπορείτε να κάνετε αίτηση εδώ.

Θα μας βρείτε στο Facebook (Hello TomorrowHello Tomorrow Greece) και στο Twitter (HT_Athens) ενώ μπορείτε να εγγραφείτε και στο newsletter μας: bit.ly/14QIeG7.