Δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε δεξιότητες πληροφορικής

    Από: Startup Team
πηγή: dikaiologitika.gr

Δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής και τοποθέτηση τους σε θέσεις εργασίας ξεκινάει από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS), όπως ανακοινώθηκε.

Μέσα από το σχέδιο δράσης «FIT4JOBS», άνεργοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης 180 ωρών, εντελώς δωρεάν, σε προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής και συγκεκριμένα στον προγραμματισμό και τη σχεδίαση web εφαρμογών, χρησιμοποιώντας το λογισμικό και τα εργαλεία που βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εταιρειών από όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε να διευκολύνει την πρόσληψη των υποψηφίων στην αγορά εργασίας και να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων, η πλειονότητα των οποίων αδυνατεί να καλύψει θέσεις εργασίας στις ειδικότητες Πληροφορικής του προγράμματος.

Μέσω του συνδέσμου www.hepis.gr/fit4jobs οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου σε κέντρα εκπαίδευσης του Νομού Αττικής. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα εργαλείο e-competence benchmark του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Επαγγελματικών Ενώσεων Πληροφορικής (CEPIS) το οποίο αξιολογεί τους υποψηφίους. Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος και οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα των ΤΠΕ και επιθυμούν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσλήψεις το προσεχές διάστημα.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
dikaiologitika.gr