Ημερίδα “Crowdfunding: Παρούσα Κατάσταση και Μελλοντικές Προοπτικές”

    Από: Startup Team

H εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στις 16 Φεβρουαρίου στην Αθήνα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network-Hellas, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα το crowdfunding, ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης επιχειρηματικών προτάσεων και καινοτόμων έργων. Η ημερίδα “Crowdfunding: Παρούσα Κατάσταση και Μελλοντικές Προοπτικές” πραγματοποιείται τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του crowdfunding στην Ελλάδα, οι σχετικές ευρωπαϊκές πολιτικές, καθώς και πλατφόρμες που λειτουργούν ήδη στη χώρα μας και την υπόλοιπη Ευρώπη (με τη συμμετοχή του Εuropean Crowdfunding Network).

Ο όρος crowdfunding αναφέρεται στη χρηματοδότηση κάποιου έργου ή κάποιας ιδέας από πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι προσφέρουν μικρά ποσά ο καθένας, αλλά από τη συμβολή όλων καλύπτεται ο οικονομικός στόχος για κάθε έργο. Το crowdfunding αφορά συνήθως περιπτώσεις χρηματοδότησης από 5.000 έως 50.000 ευρώ και καλύπτει επιχειρηματικές ιδέες και έργα σε τομείς αθλητισμού, τεχνών, ιατρικής, εκπαίδευσης, εθελοντισμού, κ.λπ. Σήμερα, λειτουργούν διαδικτυακές πλατφόρμες που προσφέρουν τη δυνατότητα υλοποίησης κάποιας μορφής crowdfunding (μετοχές σε μικροεπενδυτές, σε Venture Capitals, χρηματοδότηση με τη μορφή δανεισμού, κ.ά.).

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης: www.ekt.gr/news/events/ekt/2015-02-16.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: media.ekt.gr/live/