Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Κύκλος Δωρεάν σεμιναρίων του NETWORK για Μεταπτυχιακές Σπουδές

    Από: Startup Team

Ο Όμιλος Network διοργάνωσε και φέτος το δωρεάν σεμινάριο “Μεταπτυχιακά στην Ολλανδία, Ευρώπη και Βρετανία για όλες τις Ειδικότητες” που απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους που θέλουν να ακολουθήσουν Μεταπτυχιακά προγράμματα στην Μ.Βρετανία, Ολλανδία αλλά και στην Ευρώπη γενικά. Τα σεμινάρια διοργανώθηκαν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Οι δύο εκδηλώσεις έλαβαν μέρος στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ( ΚΕ.ΔΕ.Α. – Πανεπιστημιούπολη) στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα την περασμένη εβδομάδα. Η προσέλευση των νέων φοιτητών και απόφοιτων από διάφορα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ήταν πολύ μεγάλη, καθώς η κατοχή ενός μεταπτυχιακού τίτλου σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επαγγελματική πορεία και την εξειδίκευση σε διάφορους τομείς της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας αγοράς εργασίας.

Η παρουσίαση έδωσε όλες απαντήσεις λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης

Ανάλογα με την χώρα και το είδος του Μεταπτυχιακού προγράμματος που θέλει να ακολουθήσει κάποιος υποψήφιος, υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις αλλά και διαφορετικά χρονοδιαγράμματα που αφορούν την αποστολή των αιτήσεων. Δόθηκαν απαντήσεις για το πως μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει μία θέση από τα μεταπτυχιακά επιλογής του ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, από ανθρώπους με πολυετή εμπειρία στο χώρο.

Επίσης έγινε μία ανάλυση του κόστους των μεταπτυχιακών σπουδών αλλά και αναφορές για το πως είναι η ζωή στις χώρες που αναφέραμε.

Σημαντικό στοιχείο σήμερα είναι η δικτύωση, όπως και η επαγγελματική αποκατάσταση Αναφέρθηκαν οι σύγχρονοι τρόποι δικτύωσης μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο, πριν αλλά και μετά από τις σπουδές.

Ο παραπάνω συνδυασμός της εμπειρίας αλλά και των σύγχρονων τεχνικών είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που λαμβάνουν οι φοιτητές μας,  για να “ευθυγραμμίζονται” με τις εξελίξεις μέσα από σωστές βάσεις με σίγουρη επιτυχία.

Στο τέλος οι φοιτητές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τυχόν απορίες και να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους του Ομίλου.

Τελικά να κάνω μεταπτυχιακό;

Το μεταπτυχιακό είναι ένας τρόπος εισόδου στην παγκόσμια πλέον αγορά εργασίας, είτε βρίσκεσαι στην Ελλάδα είτε όχι. Και αυτό διότι οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί σε ένα μεγάλο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Για εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν ακαδημαϊκή καριέρα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να βρεθούν και να ζήσουν από κοντά ένα ξένο Πανεπιστήμιο που ίσως αύριο να είναι και ο χώρος διδασκαλίας ή έρευνας που θα βρίσκονται.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Startup.gr ένα από τα αγαπημένα μας ενημερωτικά portal επιχειρηματικότητας για την Χορηγία Επικοινωνίας στον Όμιλο Network, συνεχίζοντας μέσα από τη δική του πύλη την καθημερινή μας ενημέρωση.

Επικοινωνία με τον όμιλο Network

Website: network.gr


Αθήνα :

Τηλέφωνο επικοινωνίας: (210) 748-8131

Διεύθυνση: Β. Σοφίας 84  (απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής)

 

Θεσσαλονίκη:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: (2310) 240-394

Διεύθυνση: Π. Μελά 18 & Τσιμισκή