Startups, επενδυτές και μια σημαντική έρευνα στο Impact Day της Metavallon

    Από: Startup Team

Mε εργαστήρια για startups και με τη συμμετοχή επενδυτών και στρατηγικών συνεργατών της, η Metavallon γιόρτασε 3 χρόνια λειτουργίας με μια ιδιαίτερη ολοήμερη εκδήλωση (Impact Day).

«Aν πηγαίνετε για επαγγλματική συνάντηση, φορέστε λευκό πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα. Αν πηγαίνετε για πώληση, φορέστε λευκή γραβάτα». Πρακτικές συμβουλές αυτού του είδους μπορεί να είναι καθοριστικές ειδικά για ανερχόμενους επιχειρηματίες και ιδρυτές startups. Η συγκεκριμένη συμβουλή προέρχεται από τα ειδικά εργαστήρια για startups που πραγματοποίησε η εταιρεία Metavallon στο πλαίσιο της Impact Day που διοργάνωσε στις 3 Μαρτίου και φιλοξένησε το Orange Grove.

Eργαστήρια για ανερχόμενους επιχειρηματίες

Η Impact Day δημιουργήθηκε ακριβώς με αφορμή των εορτασμό των 3 χρόνων λειτουργίας της Μetavallon και συνεισφοράς της στο εγχώριο οικοσύστημα. Πρακτικά, η ημερίσια εκδήλωση είχε δύο σκέλη:

Το αρχικό, Volume I, αφορούσε στην ενδυνάμωση των startups, κάτι που άλλωστε αποτελεί και τη βασική αποστολή της Metavallon. Οι νέοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην ξεχωριστή αυτή ημέρα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά από στοχευμένα εργαστήρια βασισμένα στις ανάγκες τους με αντικείμενα:

  • Πηγές και εργαλεία χρηματοδότησης
  • Βάσεις για είσοδο στην αγορά των ΗΠΑ
  • Τα μυστικά των πωλήσεων
  • Χρηματοοικονομική διαχείριση
  • Δικτύωση με συνεργάτες και οργανισμούς

Τα εν λόγω workshops πραγματοποιήθηκαν από ειδικούς που δραστηριοποιούνται στο δίκτυο της Metavallon καθοδηγώντας τις νέες επιχειρήσεις και προσφέροντας τα μέγιστα με την εμπερία και τις γνώσεις που διαθέτουν. Μάλιστα, η θεματολογία αυτών των εργαστηρίων είναι βασισμένη στα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Metavallon σχετικά με τις startups, για την οποία θα μιλήσουμε λίγο παρακάτω.

Oι αντιθέσεις του οικοσυστήματος των startups

Στο 2ο σκέλος της ημέρας, Volume II, συμμετείχαν συνεργάτες της Metavallon, μέντορες από το δίκτυο της, επενδυτές και άνθρωποι «κλειδιά» από οργανισμούς και φορείς που υποστηρίζουν τις νέες επιχειρήσεις ταχείας ανάπτυξης. Σε αυτό το περιβάλλον, η Metavallon παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας ολοκληρωμένης έρευνας που πραγματοποίησε πρόσφατα με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας στο ελληνικό «οικοσύστημα» των νεοφυών επιχειρήσεων ταχείας ανάπτυξης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η εν λόγω έρευνα αναδεικνύει σημαντικά στοιχεία αντίθεσης σε απόψεις, νοοτροπία και πρακτικές μεταξύ ιδρυτών startup, επενδυτών και οργανισμών υποστήριξης. Η Metavallon επιθυμεί να αναδείξει αυτές τις αντιθέσεις. Έτσι, θα μοιραστεί τα στοιχεία αυτά με όλους τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να συνεισφέρει στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων που συνδράμουν στην ανάπτυξη της υγιούς και μοντέρνας επιχειρηματικότητας. Περισσότερα για αυτή την έρευνα θα επικοινωνηθούν προς τον Τύπο σύντομα.

Οι πραγματικοί ήρωες της επιχειρηματικότητας

Η Metavallon αναγνωρίζει ότι το έργο που έχει υλοποιήσει τα 3 αυτά χρόνια, να ενδυναμώσει περισσότερους από 150 ιδρυτές και να υποστηρίξει περισσότερους από 4.000 δυνητικούς επιχειρηματίες, έγινε πραγματικότητα μόνο με την πιστή συνδρομή επιλεγμένων και εξαίρετων συνεργατών, τόσο σε επίπεδο εταιρειών όσο και ιδιωτών.

Αναγνωρίζοντας λοιπόν την υποστήριξη που έχει λάβει σε όλα τα επίπεδα, η Metavallon προχώρησε και σε βράβευση, μεταξύ άλλων, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τουOrange Grove, της Odyssey Venture Partners, και της ιστοσελίδας ενημέρωσης www.epixeiro.gr.

Νέες μοναδικές ευκαιρίες για ελληνικές startup

Τα τρία αυτά χρόνια ήταν μόνο η αρχή για τη Metavallon και τις ελληνικές startup επιχειρήσεις. Mέσα στην εβδομάδα η Metavallon θα ανακοινώσει την έναρξη αιτήσεων για τον νέο κύκλο του The Accelerator, του προγράμματος ενδυνάμωσης και επένδυσης για δυναμικές startup επιχειρήσεις. Και οι ερχόμενοι μήνες υπόσχονται νέες κινήσεις και σπουδαίες ευκαιρίες για όσους τολμούν, επιχειρούν, και καινοτομούν.