Endohumans – ένα Κυπριακό Start-up συνδέει τον χώρο των εφαρμογών με το fitness

    Από: Startup Team

Ένα αλλιώτικο Κυπριακό start-up βάλθηκε να αλλάξει το κατεστημένο, καινοτομώντας με μια πρωτοποριακή ιδέα στον χώρο των εφαρμογών smartphones σε σχέση με το fitness. Οι Κύπριοι εμπνευστές της ιδέας είναι στην διαδικασία να δημιουργήσουν μια εφαρμογή για smartphones η οποία υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία!

Αν και υπάρχουν χιλιάδες fitness tracking εφαρμογές στον κόσμο, σχεδόν όλες δίνουν τα αποτελέσματα της άσκησης σου σε πίνακες και γραφικές παραστάσεις χωρίς να ενθουσιάζουν ή να προσφέρουν κάποια κίνητρα ή διασκέδαση. Από την άλλη υπάρχουν καταπληκτικά παιχνίδια στο διαδίκτυο και στα smartphones μας που μας καθηλώνουν κυριολεκτικά στον καναπέ και δεν προσφέρουν κίνητρο για σωματική άσκηση.

Το Endohumans έρχεται και με ένα πρωτοποριακό τρόπο παντρεύει τα πιο πάνω, καινοτομώντας στο χώρο των “apps”, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα νέο είδος εφαρμογής “fitness gaming”! Αν και φαινομενικά στην αρχή θα μοιάζει με μια κοινή “fitness tracking” εφαρμογή όπως χιλιάδες άλλες που καταμετρούν την γυμναστική σου (π.χ. βήματα, απόσταση, διαδρομή επί χάρτου, χρόνος) στην πορεία εξελίσσεται και ενοποιείται σε ένα παιχνίδι με μια συναρπαστική πλοκή που θα σας καθηλώσει (ή μάλλον θα σας απογειώσει)!

Η περιπέτεια αρχίζει με την καθιερωμένη σου άσκηση. Τότε ακούς μια απόμακρη, μυστηριώδες φωνή να σου μιλάει στα ακουστικά σου πάνω από την μουσική σου! Η υποτιθέμενη μυστική οργάνωση, Endohuman Defence Network (EDN) έχει επικοινωνήσει μαζί σου μέσω της εφαρμογής! To EDN έχει αποστολή να προστατεύσει την ανθρωπότητα από ένα άγνωστο εχθρό και χρειάζεται την βοήθεια σου! Έχεις τα απαιτούμενα προσόντα να γίνεις και εσύ Endohuman;

Ο μόνος τρόπος να προχωρήσεις στο παιχνίδι είναι εάν αποφοιτήσεις από το EDN Academy με το να αποκτήσεις τα απαιτούμενα “enduras” που κερδίζονται με την φυσική άσκηση συμπληρώνοντας της αποστολές σου! Επίσης, κερδίζοντας enduras θα ξεκλειδώνεις  γρίφους και κωδικοποιημένα μηνύματα τα οποία θα πρέπει να λύσεις χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Λύνοντας τους γρίφους θα προχωρήσεις την πλοκή για να απαντηθούν τα μυστικά της οργάνωσης και να αντιμετωπιστεί ο μυστήριος εχθρός!

Για να προχωρήσει η δημιουργία και η ανάπτυξη του Endohumans, οι Κύπριοι δημιουργοί (Νικόλας Παύλου, Αντρέας Παύλου και Αντρέας Κωνσταντινίδης) έχουν αρχίσει μια επενδυτική εκστρατεία στο Indiegogo.com για να μαζέψουν τις απαιτούμενες €25.000 που αποτελούν το αρχικό ποσό που χρειάζεται για να πάρει σάρκα και οστά το Endohumans. Όποιος θέλει να επενδύσει στην ιδέα για να υλοποιηθεί ή να μάθει περισσότερα μπορεί να το κάνει στην σελίδα του indiegogo igg.me/at/endohumans

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τα νέα των Endohumans στο:

www.facebook.com/endohumans

www.twitter.com/Endohumans

www.endohumans.com.