Founder Institute: Ένα ταχύρυθμο “Master” στην ίδρυση επιχειρήσεων!

    Από: Startup Team

Αιτήσεις μέχρι 23 Μαρτίου στο fi.co/apply/athens

Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου με την δημιουργία 6 νέων επιχειρήσεων, ανακοινώθηκε σήμερα, 11 Μαρτίου, η επίσημη έναρξη του δεύτερου κύκλου του Founder Institute στην Αθήνα. Μέσα από ένα τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα σπουδών, το Founder Institute βοηθάει επίδοξους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να φτιάξουν βιώσιμες εταιρείες τεχνολογίας με απώτερο σκοπό την δημιουργία πάνω από 20 ουσιαστικών τεχνολογικών επιχειρήσεων το χρόνο.

Το Founder Institute, με αναγνωρισμένα ποσοστά επιτυχίας παγκοσμίως, απευθύνεται σε όσους θέλουν να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τομέων τεχνολογίας, όπως ψηφιακά μέσα, software, βιοτεχνολογία, αγροτικές τεχνολογίες (agtech), cleantech, e-commerce, διαφήμιση, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, και άλλα. Το πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στην πράξη και όχι την θεωρία,  έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές των πιο ανεπτυγμένων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων και εστιάζει σε κάθε πτυχή δημιουργίας μιας επιχείρησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο fi.co/apply/athens μέχρι τις 19 Μαρτίου 2015. Έχουν ήδη δοθεί δύο υποτροφίες για την παρακολούθηση του προγράμματος, μια στον καλύτερο υποψήφιο (Technical Founder Fellowship) και μια στην καλύτερη γυναίκα υποψήφιο (Female Founder Fellowship) και πρόκειται να δοθεί ακόμα μια υποτροφία μέχρι την λήξη της περιόδου των αιτήσεων. Ο δεύτερος κύκλος έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 440 ενδιαφερόμενους και πρόκειται να ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου 2015.

Ο Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers και Διευθυντής του Athens Founder Institute δήλωσε:

Founder Institute: Ένα ταχύρυθμο “Master” στην ίδρυση επιχειρήσεων!

«Το Founder Institute είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο που εξελίσσετε συνεχώς για να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην ανάπτυξη ανθρώπων και ιδεών. Το σημαντικό για εμάς είναι να χτίσουμε την επόμενη γενιά ιδρυτών επιχειρήσεων που θα παραλάβουν την σκυτάλη για να αλλάξουν την επιχειρηματική νοοτροπία και κουλτούρα της χώρας. Εστιάζουμε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων που δημιουργούν επιχειρηματίες, και όχι μόνο στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων, με στόχο να εκπαιδεύσουμε και να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους να επιχειρήσουν και να καινοτομήσουν κάνοντας τις ιδέες τους πράξη, δημιουργώντας βιώσιμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.»

Επίσης, ανακοίνωσε την δημιουργία ενός παγκόσμιου fund από το Founder Institute που θα δίνει προτεραιότητα στους απόφοιτους του προγράμματος.

 

Ο Απόστολος Αποστολάκης, Σύμβουλος & Συν-ιδρυτής , Doctoranytime.gr, Συν-ιδρυτής E-food.gr τόνισε ότι

«Το Founder Institute είναι το πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα στην Ελλάδα γιατί έχει το κατάλληλο περιεχόμενο για να βοηθήσει έναν νέο επιχειρηματία σε συνδυασμό με ένα ουσιαστικό δίκτυο μεντόρων καθώς επίσης και μια μοναδική και απαιτητική διαδικασία που αναγκάζει τον επιχειρηματία να σκεφτεί και να υλοποιήσει πράγματα προσομοιώνοντας τις πραγματικές συνθήκες  του επιχειρείν».

 

Παράλληλα, ο Φώτης Δραγανίδης, Γενικός Διευθυντής, Microsoft Innovation Center, μίλησε για την σημασία της πρωτοβουλίας λέγοντας

«Ο λόγος που αξίζει κανείς να ασχολείται και να επενδύει στα startups και που προγράμματα σαν το Founder Institute έχουν ιδιαίτερη σημασία είναι ότι αυτοί οι ιδρυτές δεν είναι τυχαία άτομα και αυτές οι επιχειρήσεις δεν είναι τυχαίες επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται για τις 200 νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, αλλά για μια συνολική προσέγγιση που αποδεικνύει ότι η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν ολόκληρους τομείς της οικονομίας. Εμείς ως Microsoft χαιρόμαστε πάρα πολύ  που είμαστε δίπλα στο Founder Institute και έχουμε συζητήσει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα και μέσω mentorship και με προσφορά λογισμικού και ανοίγοντας κάποιες πόρτες στο εξωτερικό για τους συμμετέχοντες του προγράμματος.»

«Η εμπειρία μου από τον πρώτο κύκλο του προγράμματος ήταν εξαιρετική. Θεωρώ ότι όλη η προσπάθεια που έγινε, όλοι οι μέντορες, έκαναν πολύ καλή δουλειά και το αποτέλεσμα ήταν  να δημιουργηθούν εταιρείες τα οποία θεωρώ ότι έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες για να πάνε καλά. Είμαστε κοντά με την ομάδα για να βοηθήσουμε ως Τράπεζα Πειραιώς και με άλλους τρόπους όσο περισσότερο μπορούμε.» ανέφερε ο Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής, Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Αθανάσιος Λαδόπουλος, Ιδρυτής του MyeTutor.org,

Ήταν ένας από τους 17 Founders, επιλέχθηκε ανάμεσα σε αποφοίτους του Founder Institute από όλο τον κόσμο για να συμμετέχει στο πρόγραμμα Founder Lab, που προσφέρει σε αποφοίτους του προγράμματος την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Silicon Valley και να συναντηθούν με επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών. Ο ίδιος δήλωσε: «Αυτή η εμπειρία για ένα startup σε αρχικό στάδιο είναι καταπληκτική και χωρίς του Founder Institute δεν θα μπορούσαμε να την ζήσουμε.»

Τέλος, ανακοινώθηκαν οι δύο υπότροφοι του δεύτερου κύκλου του προγράμματος.

Η Χριστίνα Γαρδικιώτη δήλωσε: Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου το Founder Institute που μου έδωσε την ευκαιρία να επιχειρήσω παρά τα 55 έτη μου, να προσπαθήσω να υλοποιήσω την ιδέα μου και να αποδείξω την αξία μου.

Ο Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος δήλωσε: Έχω προσπαθήσει πολύ να βοηθήσω άλλους ανθρώπους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα είναι ένα παιχνίδι με τον εαυτό μου να αποφασίσω ότι έχω την ικανότητα και την διάθεση να το κάνω και για τον εαυτό μου και το Founder Institute θεωρώ ότι είναι το μέσο για να τα καταφέρω.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το fi.co.