MITEF Greece Startup Competition | Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3μηνο εντατικό πρόγραμμα mentoring και εργαστηρίων για τις 25 ομάδες που προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού

    Από: Startup Team

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3μηνο εντατικό πρόγραμμα mentoring και εργαστηρίων για τις 25 ομάδες, που προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού MITEF Greece Startup  Competition, ένα διεθνή «επιταχυντή» για την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας. Οι ομάδες έχουν ήδη προχωρήσει σε συναντήσεις με τους μέντορες που τους έχουν ανατεθεί ενώ παράλληλα παρακολουθούν σειρά εξειδικευμένων εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Φορολογικά, Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Marketing & Επικοινωνία. Τα εργαστήρια αυτά διεξάγονται από Έλληνες και διεθνείς στρατηγικούς συνεργάτες του MIT Enterprise Forum Greece, όπως οι δικηγορικές εταιρίες Ποταμίτης-Βεκρής και Foley & Lardner LLP, η EY, η Hay Group, η V+O Communication και η Plano & Simple.

Στα πλαίσια των στοχευμένων εργαστηρίων για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και τη βελτίωση της παρουσίασης των επιχειρηματικών πλάνων των 25 startups πραγματοποιήθηκε το εντατικό πρόγραμμα Perfect Pitch (6-11 Μαρτίου, 2015) σε συνεργασία με την Plano & Simple, συμβουλευτική εταιρία σε θέματα παρουσίασης και επιχειρηματικής ανάπτυξης για νέους επιχειρηματίες. Σκοπός των εργαστηρίων, που διεξήγαγε η Linda Plano, ήταν η συμβουλευτική καθοδήγηση των 25 ομάδων σχετικά με την τεχνική της παρουσίασης (pitching) των επιχειρηματικών τους ιδεών προς επενδυτές και πελάτες, βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοσή τους.

Με την ευκαιρία του προγράμματος Perfect Pitch, το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece διοργάνωσε την εκδήλωση“Pitch Night”, στις 13 Μαρτίου, 2015, στο Microsoft Innovation Center Greece. Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επίσημη παρουσίαση των ομάδων σε ένα επιλεγμένο κοινό όπως επενδυτές, κριτές και μέντορες του διαγωνισμού καθώς και μέλη του MITEF Greece. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 18 από τις ομάδες του ημιτελικού και να συμβάλλουν ουσιαστικά κρίνοντας και αξιολογώντας την εν εξελίξει διαδικασία μετατροπής των ιδεών τους σε δυναμικές εταιρίες διεθνούς επιπέδου. Όλες οι πληροφορίες για τις 25 ομάδες είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο: goo.gl/JWrIw0

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 3μηνου προγράμματος, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 10 επικρατέστερες ομάδες οι οποίες θα προκριθούν στην τελική φάση και θα παρουσιάσουν στην τελετή λήξης και απονομής του διαγωνισμού την 1η Ιουλίου στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Κατά τη διάρκεια της τελετής η κριτική επιτροπή, θα επιλέξειτις 3 νικήτριες ομάδες οι οποίες θα αποδείξουν: α) σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης και β) εμπορική αξιοποίηση και ανταγωνιστική παρουσία στη διεθνή αγορά.

Οι 3 τελικοί νικητές, θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών. Ανάμεσα στα βραβεία σε μορφή υπηρεσιών συγκαταλέγονται: νομική συμβουλευτική υποστήριξη σε Ελλάδα και Η.Π.Α. από τις εταιρίες Ποταμίτης-Βεκρής & Foley & Lardner LLP, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες από την ΕΥ, δωρεάν επαγγελματική στέγαση στην Ελλάδα από το Τεχνολογικό Πάρκο Δημόκριτος, εργαλεία ανάπτυξης προσωπικού από τη Hay Group κ.α. Ωστόσο βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MIT Enterprise Forum Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα, καθώς και να παρουσιαστούν στο έγκριτο και διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό MIT Technology Review, το οποίο καλύπτει τον διεθνή χώρο των επιστημών, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τους συμμετέχοντες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece.