Ο Κύπριος που σχεδιάζει την επόμενη μέρα της Microsoft

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ο Panos Panay είναι o σχεδιαστής και ο υπεύθυνος για το Surface 3, αλλά και για ολόκληρο το mobile μέλλον της Microsoft.

Αυτές τις μέρες η Microsoft κλείνει 40 χρόνια και οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση πως πρόκειται για μια εταιρεία γηρασμένη, που την έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις και οι ανταγωνιστές της. Όμως τον τελευταίο χρόνο η επιστροφή της είναι καταιγιστική. Δεν μιλάμε μόνο για το Office 365 που παίρνει πίσω το μερίδιο που είχε χάσει από τα Google Docs, ούτε μόνο για την εκπληκτική καινοτομία του συστήματος Hololens που φέρνει το 3D μπροστά στα μάτια μας. Μιλάμε και για το Surface 3, την ταμπλέτα-λάπτοπ που εκθειάζεται και που αποτελεί ισάξιο αντίπαλο των iPad και MacBook Air.

Μεγάλη συνεισφορά σε αυτή τη στροφή έχει ένας Κύπριος. Ο Panos Panay είναι ο υπεύθυνος όλου του προγράμματος για το Surface. Βρίσκεται στην εταιρεία από το 2004, ήταν αρχηγός της ομάδας όλων των (αποτυχημένων) εκδόσεων του Surface και συνέχισε έχοντας την εμπιστοσύνη του νέου CEO Satya Nadella μέχρι την αδιαμφισβήτητη εμπορική επιτυχία του Surface 3.

Ο Panay εξήγησε σε συνέντευξή του στο CNN Money πώς λειτουργεί ο κανόνας της «τρίτης ματιάς» την πρώτη φορά που ο υποψήφιος πελάτης βλέπει το προϊόν σου: «Όταν κρατάς μια συσκευή για πρώτη φορά στα χέρια σου μπορεί να σου φανεί ενδιαφέρουσα. Μετά κοιτάς λίγο προσεκτικότερα και ανακαλύπτεις κάποιες ατέλειες που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά ή επιλογές που μπορεί να είναι ή να μην είναι του γούστου σου. Την τρίτη φορά που θα κοιτάξεις -αν έχεις φτάσει μέχρι εκεί- ή θα την αγαπήσεις ή θα έχεις φύγει.

Για να ξεχωρίσει το Surface 3 έπρεπε να περάσει τον σκόπελο της τρίτης ματιάς. Έπρεπε να είναι τέλειο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com