Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

    Από: Startup Team

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου οι ανακοινώσεις ονομάτων των ομιλητών του πρώτου TEDxPatras που διοργανώνεται το προσεχές Σάββατο 25 Απριλίου 2015, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων. Όσοι βρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης –ή στο θέατρο «Λιθογραφείον», όπου θα γίνεται η ζωντανή αναμετάδοση του event- θα απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία ομιλιών και ομιλητών. Δεκατέσσερις συνολικά Έλληνες και ξένοι, ανάμεσά τους ένα δίδυμο performερς («Senses in the dark») και ένας… ανώνυμος (πατρινός καρναβαλιστής), θα βρεθούν στην Πάτρα, προκειμένου να μιλήσουν στο κοινό για τις εμπειρίες τους και για θέματα, γεγονότα και γνώσεις που αξίζει να διαδοθούν.

Ο πλήρης κατάλογος των ομιλητών είναι ο ακόλουθος:

  • Χάρης Βλαβιανός – Συγγραφέας
  • Κλεομένης Κωστόπουλος – Εικαστικός Καλλιτέχνης
  • Ανδρέας Στεφανίδης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών – ΟΕΣΥΝΕ
  • Lois Pryce – Βρετανίδα Ταξιδιωτική συγγραφέας, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια
  • Angelo Raffaele Consoli – Ιδρυτής και Πρόεδρος του CETRI-TIRES, Ευρωπαϊκός Συντονιστής του Γραφείου του Τζέρεμι Ρίφκιν,  T.I.R.E.S., Τρίτη βιομηχανική επανάσταση.
  • Μυλαίδη Στούμπου – Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς
  • Σπύρος Ζαφειρόπουλος – Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Ενεργός Πολίτης
  • Καλλιόπη Καρβούνη (Calliope) – Φωτογράφος
  • Δημήτρης Ρουσσόπουλος – Κοινωνιολόγος και Συγγραφέας
  • Benjamin Jones – Μάγος
  • Ρένια Τσιτσιμπίκου – Δημοσιογράφος
  • Ανώνυμος Πατρινός Καρναβαλιστής
  • Live Performance «Senses in the dark» – Μία βιωματική «εμπειρία τυφλότητας» με τους μουσικούς Σπήλιο Καστάνη και Γιώργο Καρακαϊδό

Υπενθυμίζεται πως τίτλος αυτού του πρώτου standard event TEDx που διοργανώνεται στην Πάτρα είναι “Sea of Voices”. Η θάλασσα πολλές φορές ενέπνευσε ποιητές και συγγραφείς. Έτσι και το πρώτο TEDxPatras εμπνεύστηκε από αυτήν για το θεματικό της. Μια θάλασσα από φωνές που έχουν την “υφή” της εμπειρίας και μεταφέρουν μηνύματα με ιστορίες, γνώση και συναισθήματα. Φωνές που δεν προσπαθούν να επιβληθούν αλλά να μας ταξιδέψουν και να μας οδηγήσουν σε προσωπικούς δρόμους, έτσι ώστε κι ο καθένας αργότερα να γίνει μια φωνή που θ’ ακουστεί. Φωνές που δημιουργούν κύματα για τη σμίλευση ακόμα και των πιο σκληρών και αμετακίνητων βράχων. Κύματα που φέρνουν στη στεριά και στο TEDxPatras τα μηνύματα, για να διαδοθούν και να διασωθούν, το Σάββατο στις 25 Απριλίου 2015.

Χάρης Βλαβιανός – Συγγραφέας

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Ο Χάρης Βλαβιανός γεννήθηκε στην Ιταλία, έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα και σπούδασε στην Αγγλία. Μοιρασμένος ανάμεσα σε τρείς διαφορετικούς πολιτισμούς διαμόρφωσε μια ιδιαίτερη ποιητική και λογοτεχνική ταυτότητα.

Εκτός από ποιητής και δοκιμιογράφος, είναι επίσης μεταφραστής κορυφαίων Αμερικανών και Ευρωπαίων ποιητών, διευθυντής του περιοδικού «Ποιητική» και καθηγητής Ιστορίας και Ιστορίας των Ιδεών στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας.

Διαθέτοντας ένα πλούσιο βιογραφικό, τον Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα – αυτοβιογραφία «Το Αίμα Νερό». Μέσα από την οπτική ενός παιδιού παραθέτει  πράξεις, σκέψεις και συνέπειες ενώ παράλληλα σκιαγραφεί τους διαφορετικούς χαρακτήρες του και πώς επηρεάστηκε η ζωή και η προσωπικότητα του.

Κλεομένης Κωστόπουλος – Εικαστικός Καλλιτέχνης

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Με πολλές προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις καθώς και με έργα του σε μουσεία, ελληνικές και ξένες συλλογές, ο Κλεομένης Κωστόπουλος είναι ένας εικαστικός καλλιτέχνης (ζωγράφος) με όραμα την διάδοση και ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Επιστρέφοντας, μετά από 20 περίπου χρόνια αναζήτησης και καλλιτεχνικής έρευνας, στην γενέτειρά του, την Πάτρα, δημιούργησε και συνεχίζει, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, το διεθνές εικαστικό φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture.

Έχει ασχοληθεί με θέματα πολιτικών πολιτισμού, δομές ανάπτυξης και προβολής της σύγχρονης τέχνης, δημιουργική προσβασιμότητα σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και πολιτιστικά – καλλιτεχνικά – εκπαιδευτικά  projects για παιδιά.

Ανδρέας Στεφανίδης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών – ΟΕΣΥΝΕ

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Το όνομα του Ανδρέα Στεφανίδη είναι άρρητα συνδεδεμένο με την επιχειρηματικότητα και την στήριξη των νέων.  Είναι Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος ενός από τους πιο δυνατούς κρίκους σύνδεσης και προώθησης των νέων επιχειρηματιών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών και της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας.

Η ΟΕΣΥΝΕ αποτελεί από το 2001 το Εθνικό μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών – YES και είναι ο οικοδεσπότης φορέας της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας από το 2008.

Επόμενο όραμα του Ανδρέα είναι η υποστήριξη των αειφόρων και καινοτόμων, επιχειρηματικών ιδεών μέσω της πρότυπης θερμοκοιτίδα Aephoria.net, τον πρώτο οργανισμό εκκόλαψης & δικτύωσης αειφόρων επιχειρηματικών ιδεών στην Ευρώπη.

Lois Pryce – Βρετανίδα Ταξιδιωτική συγγραφέας, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Το 2003 η Λόις πήρε μια μεγάλη απόφαση. Παράτησε την δουλειά της στο BBC στο Λονδίνο και πραγματοποίησε το πρώτο της μεγάλο ταξίδι με μηχανή. Τριάντα τρείς χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αλάσκα έως την άκρη της Νότιας Αμερικής! Επιστρέφοντας έγραψε το πρώτο της βιβλίο, Lois on the Loose, βασισμένο σε αυτή την μοναδική εμπειρία.

Τρία χρόνια αργότερα ταξίδεψε κατά μήκος της Αφρικής, διασχίζοντας την Σαχάρα, το Κονγκό και την Αγκόλα. Στο βιβλίο της Red Tape & White Knuckles αποτύπωσε την εμπειρία αυτής της διαδρομής.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί, όντας ανήσυχο πνεύμα, πριν περίπου 2 χρόνια, με περιέργεια για την αρνητική εικόνα του Ιράν και τις “θυελλώδεις” σχέσεις του με την πατρίδα της, αποφάσισε να πραγματοποιήσει 2 σόλο ταξίδια με την μηχανή της στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Εκεί ανακάλυψε μια παρεξηγημένη χώρα γεμάτη με καλοσύνη και ευγένια.

Παράλληλα με τις ταξιδιωτικές της αναζητήσεις, μαζί με τον άνδρα της, παραγωγό ταινιών, έχουν ιδρύσει και έχει αναλάβει την οργάνωση του “Adventure Travel Film Festival” που πραγματοποιείται ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.

Angelo Raffaele Consoli – Ιδρυτής και Πρόεδρος του CETRI-TIRES, Ευρωπαϊκός Συντονιστής του Γραφείου του Τζέρεμι Ρίφκιν, T.I.R.E.S., Τρίτη βιομηχανική επανάσταση.

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Πώς θα λειτουργήσει η οικονομία όταν εκατομμύρια άνθρωποι κατασκευάζουν και ανταλλάσουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες σχεδόν δωρεάν; Ο Angelo Raffaele Consoli  είναι o Ευρωπαίος αντιπρόσωπος του Τζέρεμι Ρίφκιν, ενός από τους δημοφιλέστερους κοινωνικούς στοχαστές της εποχής μας. Το θέμα που θα εστιάσει είναι το τέλος του καπιταλισμού και η νέα μορφή οικονομίας όπως αυτή διαμορφώνεται. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην κοινωνία του μηδενικού οριακού κόστους και στο κυρίαρχο μοντέλο οργάνωσης της οικονομικής ζωής, τον μη κερδοσκοπικό -τρίτο τομέα της οικονομίας (collaborative commons) – ο οποίος τείνει να επικρατήσει του ιδιωτικού – καπιταλιστικού τομέα.

Μυλαίδη Στούμπου – Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια σε θέματα υιοθέτησης τεχνολογιών και κατέχοντας την θέση της Διευθύντριας Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, η Μυλαίδη Στούμπου επιστρέφει στην πόλη που σπούδασε για να μας μιλήσει για θέματα που αφορούν το συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, και πώς η εξέλιξη της τεχνολογίας επηρεάζει την προσωπική και επαγγελματική ζωή .

Η Μυλαίδη Στούμπου είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας και της συμβουλευτικής δράσης για τις γυναίκες και τους νέους επιχειρηματίες. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και Μάνατζμεντ στο Athens Information Technology. Στην παρούσα θέση της ως Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς εστιάζει τις τεχνολογίες cloud και mobility και υποστηρίζει υφιστάμενες και start up επιχειρήσεις στην υιοθέτηση τους.

Σπύρος Ζαφειρόπουλος – Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Ενεργός Πολίτης

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Υπάρχει μια μεγάλη απόσταση που χωρίζει μια ιδέα που γεννιέται από μια ιδέα που πραγματοποιείται. Ειδικά όταν αυτή αφορά πολλούς ανθρώπους, έχει μεγάλη αξία να καταφέρνει να φθάνει στον προορισμό της. Έχουμε αναρωτηθεί αλήθεια πόσο κοστίζουν οι ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας;

Ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος είναι εκπαιδευτής ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης στο αντικείμενο της Πληροφορικής. Σπούδασε Φυσική… χωρίς να είναι πολύ σίγουρος γιατί…στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συνέχισε τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Επιστήμη της Πληροφορικής.

Όταν ανακάλυψε αυτά που είναι σημαντικά για τη ζωή, αποφάσισε να υπηρετήσει την αρχή ότι το ατομικό καλό προκύπτει μόνο μέσα από το κοινό καλό πηγαίνοντας αντίθετα σε ότι γνώριζε μέχρι τότε. Αν ήταν ήρωας σε διήγημα του Σαμαράκη θα είχε ανοίξει ένα Γραφείο Ιδεών γιατί θεωρεί συναρπαστική τη σύλληψη μιας νέας ιδέας, ειδικά όταν αυτή μπορεί να γίνει πράξη και να επηρεάσει τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Λατρεύει τη δημιουργία νέων λέξεων αφενός γιατί προσπαθεί να τη συνδέσει με μια συλλογική εθελοντική δράση και αφετέρου γιατί φέρνει σε δύσκολη θέση τη Google.  Έτσι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του είναι η συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες σε αρκετές από τις οποίες έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος και διατηρεί πολύ ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

Καλλιόπη Καρβούνη (Calliope) – Φωτογράφος

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ονόματα με μεγάλη καριέρα και  διεθνή αναγνώριση στον χώρο της φωτογραφίας είναι το όνομα της Ελληνίδας Calliope. Ξεκίνησε από μικρή ηλικία ως εκδότρια του Ιταλικού Condé Nast και στην συνέχεια μετακόμισε στην Νέα Υόρκη όπου έζησε και εργάστηκε για 25 χρόνια. Η Calliope μετράει ένα σωρό συνεργασίες και εξώφυλλα σε διάσημα περιοδικά μόδας παγκοσμίου φήμης.

Σε συνέχεια του φωτογραφικού της έργου, το 2004 εμπνευσμένη από την πατρίδα της, έκδωσε το βιβλίο της “Παραδοσιακές Ελληνικές Στολές”.

Η πιο πρόσφατη της εκδοτική δουλειά  φέρει τον τίτλο “Τα Παιδιά του Φωτός”, στην οποία αναδεικνύεται το Ελληνικό πνεύμα και η νιότη.

Η Διεθνώς αναγνωρισμένη φωτογράφος Calliope, έχοντας γυρίσει και φωτογραφήσει σχεδόν όλο τον κόσμο επέστρεψε στην γενέτειρα της επιδιώκοντας να προάγει τον ελληνικό πολιτισμό και τον ανθρωπισμό. Θα μας μιλήσει για την μακρόχρονη καριέρα της και την ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού μέσα από την δύναμη της φωτογραφίας.

Δημήτρης Ρουσσόπουλος – Κοινωνιολόγος και Συγγραφέας

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της κοινωνικής και αστικής οικολογίας, θα μας μιλήσει για τις συνθήκες  και πώς να τις δημιουργήσουμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε μια παραθαλάσσια πόλη.

Εκδότης και συγγραφέας με μεγάλη συλλογή δημοσιευμάτων και κειμένων,  ο Δημήτρης Ρουσσόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της κοινωνικής και αστικής οικολογίας. Έχει ασχοληθεί με μια μεγάλη γκάμα θεμάτων από το διεθνές σύστημα πολέμου μέχρι και  θέματα οικολογίας και τοπικής δημοκρατίας.

Ζει στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου και διετέλεσε πρόεδρος της ‘Ομάδας Δημοτικής Δημοκρατίας της πόλης του  Μόντρεαλ’ για πάνω απο 10 χρόνια, ήταν ο δημιουργός του παγκοσμίου γνωστό ‘Montreal Charter of Rights and Responsibilities’, είναι αντιπρόεδρος  του Institute of Policy Alternatives of Montreal (IPAM) και πρόεδρος του Διακρατικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας στην Αθήνα.

Benjamin Jones – Μάγος

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Στη θάλασσα των φωνών, είμαστε πραγματικά σε θέση να δούμε, να ακούσουμε, να αγγίξουμε και να αισθανθούμε ότι είναι πραγματικά εκεί ή είναι όλα μια ψευδαίσθηση; Μήπως εξαρτόμαστε από τις εμπειρίες μας να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Ο Μάγος Benjamin Jones μέσα από τεχνάσματα, διαφορετική προσέγγιση και μαγεία, δείχνει ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από ό, τι συναντά το μάτι.

Ο Benjamin Jones ή καλλιτεχνικώς Big Ben, ασχολείται με την τέχνη της Ταχυδακτυλουργίας από το 2002. Συνεργάζεται με κέντρα ξένων γλωσσών και διδάσκει την Αγγλική γλώσσα μέσα από την ταχυδακτυλουργία συνδυάζοντας διδασκαλία και ψυχαγωγία μαζί! Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Ταχυδακτυλουργών στην κατηγορία μικροταχυδακτυλουργίας (close-up magic), ενεργοποίησε την Διεθνής Αδερφότητα Μάγων στην Ελλάδα, και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου. Στα μελλοντικά του σχέδια είναι η μετάδοση της τέχνης στις νέες γενιές μέσω των μαθημάτων, σεμιναρίων και εβδομαδιαίων workshops που έχει ήδη αρχίσει να οργανώνει και να παραδίδει.

Ρένια Τσιτσιμπίκου – Δημοσιογράφος

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Μια γνωστή και αγαπημένη δημοσιογράφος, που τα τελευταία χρόνια μας έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, η Ρένια Τσιτσιμπίκου,  θα μας κάνει την τιμή να είναι επίσης ομιλήτρια του πρώτου TEDxPatras.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε «Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην «Επικοινωνία και Marketing με νέες τεχνολογίες». Παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Alter, Mega Channel, Nova (Filmnet) και συνεργάστηκε με ραδιόφωνα και περιοδικά. Από το 2004 εργάζεται στην ΕΡΤ, αρχικά στην οργανωτική ομάδα της τηλεοπτικής κάλυψης της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και στη συνέχεια, από το 2005 στην παρουσίαση της επιτυχημένης ταξιδιωτικής εκπομπής “Μένουμε Ελλάδα”, που προβάλλεται μέχρι σήμερα.

Ανώνυμος Πατρινός Καρναβαλιστής

Οι ομιλητές του TEDxPatras | “Sea of Voices”

Το Πατρινό Καρναβάλι είναι το δημοφιλέστερο της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα Καρναβάλια της Ευρώπης. Φέτος συμπλήρωσε 187 χρόνια. Με επιρροές από την αρχαιότητα αλλά και από μεταγενέστερα ευρωπαϊκά και αμιγώς ελληνικά στοιχεία, κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία. Ο ανώνυμος καρναβαλιστής του σήμερα ρίχνει –πίσω από τη μαύρη μάσκα του- κλεφτές ματιές σ’ αυτή την πολύχρωμη πολύχρονη διαδρομή. Η παρουσίαση γίνεται μέσω ενός εναλλακτικού ντόμινο επώνυμων, που διαδραμάτισαν καθένας το δικό του μοναδικό ρόλο στην ιστορία του θεσμού.

Live Performance «Senses in the dark» – Μία βιωματική «εμπειρία τυφλότητας» με τους μουσικούς Σπήλιο Καστάνη και Γιώργο Καρακαϊδό

Σε έναν κόσμο φτιαγμένο μόνο για βλέποντες το «Senses in the dark» φιλοδοξεί να μας ξεβολέψει για λίγο κλείνοντας το μάτι στις προκαταλήψεις. Βλέποντες και μη γινόμαστε ένα σ’ένα διαφορετικό ταξίδι γεμάτο μουσική. Μια live performance με απόλυτη συνθήκη το σκοτάδι. Το project πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2013 στην Πάτρα. Υλοποιείται σε συνεργασία με την θεατρολόγο Κατερίνα Παππά, την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας και τον μουσικό Σπήλιο Καστάνη.

Σπήλιος Καστάνης – Μουσικός

Ο Σπήλιος Καστάνης γεννήθηκε σε ένα χωριό της Αρκαδίας. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα  και ηλεκτρικό μπάσο σε πολύ νεαρή ηλικία, εστιάζοντας σε  rock, blues και  funk μελωδίες. Στην συνέχεια μπήκε στην ζωή του το κόντρα μπάσο, ένα χρόνο πριν φύγει για το Τορόντο του Καναδά για να δουλέψει ως μουσικός. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, άρχισε να διδάσκει μουσική, οργανώνοντας σεμινάρια με θέματα βασισμένα στην salsa και τον ρόλο του μπάσου στην Jazz μουσική. Έχει συνεργαστεί  με πολλούς διάσημους Έλληνες μουσικούς, όπως Γ. Κοντραφούρη, Δ. Βασιλάκη, Σ. Νιότη, Κ. Μπαλταζάνη. Το 1999 άρχισε να συνεργάζεται με τον Ευγένιο Βούλγαρη παίζοντας ρωμιούς συνθέτες της Πόλης και γενικότερα μουσική της Ανατολής. Από το 2004 έως το 2012 ήταν ο διοργανωτής του «Cinnamon Festival», ένα φεστιβάλ αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Η τελευταία δισκογραφική του δουλειά είναι «Songs for Kommeno» με τη Σαββίνα Γιαννάτου, Φλώρο Φλωρίδη, Ευγένιο Βούλγαρη και Günter “Baby” Sommer. Σήμερα στην Πάτρα διδάσκει μπάσο, και  διοργανώνει το “Jazz Do It Jam Sessions” με τον κιθαρίστα Γιάννη Πουπούλη και ντράμερ τον Σωτήρη Ντούβα.

Γιώργος Καρακαϊδός -Μουσικός

Ο Γιώργος Καρακαϊδός γεννήθηκε στην  Πύλο της Μεσσηνίας. Άρχισε να παίζει κιθάρα σε πολύ νεαρή ηλικία και συνέχισε την μουσική του εκπαίδευση με μαθήματα βιολιού  στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Η αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησε να πειραματιστεί και με άλλα μουσικά όργανα ψάχνοντας νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας. Από το 2000 δραστηριοποιείται στον χώρο των τυφλών ως μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδος, παράρτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.