3ος κύκλος του Προγράμματος Προώθησης Επιχειρηματικότητας “VentureGarden”

    Από: Startup Team

Στο Anatolia School of Business του ACT

Υποβολή Αιτήσεων έως 11 Μαΐου 2015

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI) υποστηρίζει τις καλύτερες συμμετοχές με επιχορηγήσεις συνολικού ύψους $50,000

Τo Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT) μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, ανακοινώνει τον 3o κύκλο του προγράμματος VentureGarden . Οι υποβολές αιτήσεων θα διαρκέσουν έως τις 11 Μαΐου 2015. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου 2015, αφού  προηγηθεί η φάση αξιολόγησης. Το εντατικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει 10 μαθήματα διάρκειας πέντε εβδομάδων, και στη συνέχεια ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, το οποίο βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία μίας νέας γενιάς επιχειρηματιών ικανών να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα. Το VentureGarden υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT), και στην Αθήνα από το ALBA Graduate Business School του American College of Greece με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic InitiativeTHI). Φέτος μάλιστα, η Ελληνική Πρωτοβουλία θα υποστηρίξει τις καλύτερες συμμετοχές με επιχορηγήσεις συνολικού ύψους $50,000.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ομάδων που παρακολούθησαν το πρόγραμμα VentureGarden στη Θεσσαλονίκη στο Anatolia School of Business του ACT και δημιούργησαν είτε ανέπτυξαν περαιτέρω την επιχείρησή τους ήταν οι:

  • Goodvidio Η εταιρία σχεδίασε ένα προϊόν για τη συλλογή βίντεο, από τα social media, που παρουσιάζουν ηλεκτρονικές συσκευές και τοποθετούνται σε ιστότοπους λιανικής πώλησης αυξάνοντας τις πωλήσεις των προϊόντων. Η ομάδα έλαβε πρόσφατα το ποσό των 300.000 ευρώ από το JEREMIE Openfund II ως χρηματοδότηση για να αναπτυχθεί διεθνώς και να αναπτύξει περαιτέρω την ομάδα και το προϊόν της.
  • Eurythmia Medical Network (ΕΜN). Εταιρεία Ιατρικού Τουρισμού που έχει συστήσει δίκτυο ιατρών και ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη με στόχο την αύξηση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα με ασθενείς καταρχήν από τα Βαλκάνια και στη συνέχεια από την Ευρώπη. Η εταιρία δραστηριοποιείται ήδη στην Αλβανία.
  • AlgosRithm. Η εταιρία σχεδιάζει εξειδικευμένα διαγνωστικά συστήματα και ηλεκτρονικά μέσα υποστήριξης για ασθενείς με  χρόνιο πόνο.  Στοχεύει στο να βοηθήσει τους ασθενείς να διαχειριστούν την κατάστασή τους και να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις σε συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς.

 

Η αίτηση για τη δήλωση συμμετοχής στον 3ο κύκλο του VentureGarden υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.venturegarden.gr

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 398 347 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00- 16:00 κ. Μαριλίζα Κυρτσίδου)