Πρεμιέρα για το ελληνικό startup yourgreekoliveoil

    Από: Startup Team

Την Πέμπτη 7/5/2015 και ώρα 18:00 στο Orange Grove ,τον  συνεργατικό χώρο της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα , έλαβε χώρα η επίσημη εκδήλωση του yourgreekoliveoil.com με αφορμή την έναρξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας  στη διεθνή αγορά.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του η Αυτού εξοχότης ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα κος Jan Versteeg ο όποιος χαιρέτισε την προσπάθεια του ιδρυτή της πλατφόρμας Κου Ασλάνη Ιωάννη ως μια ελπιδοφόρα κίνηση ενός νέου με ενέργεια και θέληση για υλοποίηση η οποία ευαισθητοποίησε την Πρεσβεία ώστε να αποδεχτεί το yourgreekoliveoil στην οικογένεια του Orange Grove.

Ακολούθησε η παρουσίαση της εμπορικής πλατφόρμας www.yourgreekoliveoil.com από τoν ιδρυτή της Κο Ασλάνη Ιωάννη και τον στρατηγικό συνεργάτη της εταιρείας Κο Αριστοτέλη Σκλαβούνο General Manager της Εxport Academy.

Αναλύθηκε το παρών στάτους στη διεθνή και ελληνική αγορά ελαιολάδου και ακολούθησε η παρουσίαση της πλατφόρμας και του επιχειρηματικό μοντέλου της εταιρείας.

Το yourgreekoliveoil αποτελεί ένα νέο ελληνικό startup που επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου εξαγωγών όσο αφορά το Ελληνικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και τη δημιουργία  μιας καινοτόμας πλατφόρμας μέσω της οποίας οι διεθνείς επιχειρήσεις τροφίμων μπορούν να επιλέγουν τον παραγωγό της προτίμησης τους και έπειτα μέσα από μια διαδικασία επιλογών να δημιουργήσουν το προϊόν επιλέγοντας φιάλη, καπάκι και σχεδιασμό  σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους και αυτό να εμφιαλωθεί υπό την ιδιωτική τους ετικέτα στην Ελλάδα υπό την επιμέλεια της ομάδας και του δικτύου της πλατφόρμας. Με αυτό το νέο μοντέλο το yourgreekoliveoil  αποσκοπεί στο να αυξήσει τις πωλήσεις εμφιαλωμένου ελαιολάδου και  την διεισδυτικότητα του εθνικού μας θησαυρού στις διεθνείς αγορές.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε και η πρώτη εμπορική συμφωνία για εξαγωγή 180 τόνων τυποποιημένου έξτρα παρθένου ελαιολάδου ετησίως  στην Ινδία.

Την παρουσίαση ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των εταιρειών και των οργανισμών που αποτελούν μέλη της πλατφόρμας και στρατηγικούς συνεργάτες της εταιρείας. Κατά σειρά απένειμαν χαιρετισμό οι:
Γεώργιος Οικονόμου Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ)
Αντώνης Τσεσμελής Εμπορικός Διευθυντής της FedEx στην Ελλάδα
Νικόλαος Μαλεφάκης Πρόεδρος της Εκτελωνιστής Εταιρείας Malco SA.
Νικόλ Παπαγεωργίου Marketing Manager της Εταιρείας παραγωγης αυτοκόλλητων ετικετών Ν.Καμπάς ΑΕΒΕ
Διονύσης Ευαγγελάτος  Γενικός Διευθυντής της Threpsi Olive Oil Company
Δημήτρης Κατσιέρης Γενικός Διευθυντής της εταιρείας πιστοποιήσεων  Business Quality Certification SA
Ιωάννης Μούστος Γενικός Διευθυντής της επενδυτικής εταιρείας  First Merchant Bancorp Ltd
Γιώργος Καραμανώλης  Συνιδρυτής και Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας σχεδιασμού συστημάτων πληροφορικής Crowdpolicy
Δημήτρης Μητράκος Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ελαιολάδου Poqa Services Ltd

Οι ομιλητές χαιρέτισαν την επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας και εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη και συνεργασία τους με το yourgreekoliveoil όσο αφορά την παροχή προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνογνωσίας ενώ ανακοινώθηκε και η έναρξη διαπραγματεύσεων για επενδυτική τοποθέτηση στην εταιρεία. Το yourgreekoliveoil αναγνωρίστηκε από τους στρατηγικούς συνεργάτες ως μια απόλυτα επιτυχημένη στρατηγική προσέγγισης των ξένων αγορών για την προώθηση του Ελληνικού ελαιολάδου και συνένωσης του ελληνικού οικοσυστήματος επιχειρήσεων που σχετίζονται με την αγορά αυτή.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα networking session με ποτά και ελαφρά γεύματα.