Συνέντευξη στο Startup.gr: Onesupermarket.gr – Βασίλης Δήμτσας & Κώστας Αναγνωστάκης

    Από: Startup Team

Βασίλης Δήμτσας

Συνιδρυτής & CEO

Ο Βασίλης γεννήθηκε στις 21/05/1980 στη Λάρισα όπου μεγάλωσε, κατοικεί και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη  2,5 ετών.

Μετά το πέρας της βασικής του εκπαίδευσης, σπούδασε Αργυροχρυσοχοΐα, ένα αντικείμενο με το οποίο δεν ασχολήθηκε ποτέ.

Το πεδίο των κύριων επαγγελματικών του δραστηριοτήτων αφορά το λιανικό και χονδρικό εμπόριο καλλυντικών. Σε ηλικία 27 ετών ίδρυσε την εταιρεία εμπορίας φυτικών καλλυντικών By Nature μέσα από την οποία των γνωρίσαμε σε παλαιότερες συνεντεύξεις Γρήγορα η αποδοχή του concept ήταν τέτοια που οδήγησε στην ανάπτυξη franchise καταστημάτων.

Στα ενδιαφέροντα του είναι τα ταξίδια, το διάβασμα & ο εθελοντισμός.


Κώστας Αναγνωστάκης

Συνιδρυτής – COO – Front Εnd Developer

Ο Κώστας είναι γεννημένος στην Λάρισα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς , ο πρώτος 2,5ετών και ο δεύτερος 6 μηνών.

Έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο Α.Π.Θ. αλλά από τα πρώτα χρόνια των σπουδών χόμπι του ήταν το web design και τα graphics, τα οποία και στην πορεία έγινα το επάγγελμά του.

Σήμερα είναι φοιτητής Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου.

Δραστηριοποιείτε στον κλάδο της πληροφορικής από το 2004.

Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της ITWORX – Technology Services, που ίδρυσε τον Σεπτέμβριο του 2009. Η επιχείρηση ξεκίνησε με κύριο αντικείμενο το Web & Internet Application Developement, ενώ σήμερα το 60% του τζίρου προέρχεται από την ανάπτυξη IOS & ANDROID Applications.

Αν και έχει έδρα τη Λάρισα, ο κύριος όγκος των πελατών προέρχεται από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και φυσικά την Λάρισα, με μεγάλες εταιρίες όπως Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, Όμιλος METROMEDIA, AXEL ACCESSORIES κ.α.

Πώς προέκυψε αυτή η επιχειρηματική σας ιδέα; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

To www.onesupermarket.gr ανοίκει στην Group One ΟΕ που ιδρύθηκε το 2015. Ξεκινώντας με το www.onemarket.gr ( μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που έφτασε στα τελικά του πανελλήνιου διαγωνισμού καινοτομίας IdeaTree το 2014 ) αποκομίσαμε την απαραίτητη εμπειρία για τη δημιουργία του www.onesupermarket.gr  το 2015.

Το On Line Shopping για προϊόντα Super Market είναι μια ευρέως διαδεδομένη συνήθεια σε χώρες του εξωτερικού και πρόσφατα γνωρίζει ανάπτυξη και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Ο χρόνος είναι πολύτιμος & οι ρυθμοί εξοντωτικοί στην σύγχρονη ζωή. Το One Super Market ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που ψωνίζατε από Super Markets μέχρι σήμερα. Στοχεύουμε να ταυτιστούμε στη συνήδηση του πελάτη μας με την ποιό όμορφη, πρακτική και οικονομική εμπειρία  shopping που είχε μέχρι σήμερα.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να παραγγείλεται όλα τα απαραίτητα προϊόντα για το σπίτι η το γραφείο , από την άνεση του προσωπικού σας χώρου. Πλέον δε χρειάζεται να αφιερώσεται χρόνο για τη διαδικασία των καθημερινών σας αγορών. Τώρα, τα καθημερινά ή εβδομαδιαία ψώνια σας από το super market, έρχονται στην πόρτα σας με ένα κλικ. Κάνετε τις αγορές σας online, γλιτώνοντας χρόνο αλλά και κόπο, τσεκάρετε όσα προϊόντα θέλετε με την ησυχία σας, χωρίς κουβάλημα, αφού τα φέρνει άλλος στην πόρτα του σπιτιού σας, ενώ μπορείτε να πληρώσετε online ή με αντικαταβολή!

Η προϊόντική μας γκάμα αφορά μια μεγάλη ποικιλία σε διάφορες κατηγορίες όπως Βρεφικά, Είδη Σπιτιού, Καθαριότητα, Τρόφιμα, Τροφές για Κατοικίδια, Προσωπική Περιποίηση και Κάβα-Αναψυκτικά.

Στους άμεσους στόχους μας είναι να επεκταθούμε και στα προϊόντα ψυγείου , κρεοπωλείου κτλ

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία παραγγελίας και παράδοσης;

Η διαδικασία είναι απλή και πραγματικά δεν γίνεται ποιό εύκολα.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της www.onesupermarket.gr/ ακoλουθώντας τα παρακάτω 3 απλά βήματα κάνετε τις αγορές σας online!

Βήμα 1ο Πλοηγηθείτε σε όλες κατηγορίες των προϊόντων μας , ακόμα και χωρίς εγγραφή. Προσθέστε προϊόντα στο καλάθι σας και δείτε τις πραγματικά ασυναγώνιστες τιμές μας!

Βήμα 2ο Αν θέλετε να προχωρήσετε παρακάτω συνδεθείτε στο λογαριασμό σας ή δημιουργείστε νέο.

Βήμα 3ο Επιβεβαιώστε την παραγγελία σας και εμείς θα την φέρουμε στο χώρο που μας υποδείξατε.

Για ποιους λόγους ένας καταναλωτής να προτιμήσει το δικό σας διαδικτυακό σούπερ μάρκετ; Διαθέτετε συγκεκριμένες προσφορές που ελκύουν τον αγοραστή;

Η φιλοσοφία μας είναι καθαρά πελατοκεντρική. Το One Super Market είναι πραγματικά φθηνό. Στόχος μας είναι να παρέχουμε σταθερά τις χαμηλότερες δυνατές τιμές, χωρίς εικονικές εκπτώσεις, να δώσουμε το φθηνότερο δυνατό καλάθι αγορών και να σας απαλλάξουμε έτσι από το μάταιο κυνήγι προσφορών .

Φυσικά εκτός από τις μόνιμα χαμηλές τιμές, παρέχουμε προσφορές σε ακόμα καλύτερες τιμές. Στο One Super Market πληρώνετε έτσι σταθερά λιγότερα χρήματα και χωρίς να βγείτε από το σπίτι μπορείτε να αγοράσετε ότι χρειάζεστε σε πραγματικά απίστευτες τιμές.

Φυσικά εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όλα αυτά τα πλεονεκτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν έχουμε φυσικό κατάστημα , δεν στοκάρουμε προϊόν & ψάχνουμε πάντα για τη χαμηλότερη τιμή απόκτησης προϊόντων.

Να προσθέσουμε εδώ ότι η καινοτόμες υπηρεσίες μας προς το κοινό θα εμπλουτισθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς θα λειτουργήσει η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα One Market, στην οποία ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει δεδομένα για τις τιμές τον βασικών καταναλωτικών αγαθών ανά s/m, να συγκρίνει και να επιλέγει το ποιό συμφέρον και εν τέλη να πραγματοποιεί τις αγορές του και μέσω κινητού.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Από το 2008 δραστηριοποιούμαστε ( στον δικό του τομέα έκαστος ) στην ελεύθερη αγορά , λειτουργώντας τη προσωπική του επιχείρηση ο καθένας μας. Το ταξίδι μας μέχρι σήμερα, εκτός του ότι ήταν πέρα για πέρα γοητευτικό, μας όπλισε με τα εφόδια, με την πολύτιμη εμπειρία αλλά και με επιπλέον θάρρος να συνεχίζουμε την προσπάθεια και να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ! Η ελευθερία για δημιουργικότητα που μας δίνει η δραστηριοποίηση μας στον χώρο των επιχειρήσεων δεν ανταλλάσσεται με τίποτα.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Βγείτε έξω στην πραγματική ζωή και διεκδικήστε την. Τολμήστε και προσπαθήστε για τις ιδέες και τα πιστεύω σας. Η ανθρωπότητα προόδεψε από τους τολμηρούς και τους ιδεολόγους! Οπλιστείτε με θάρρος και υπομονή και βάλτε μπροστά τα σχέδιά σας. Βέβαια ο δρόμος δεν είναι ποτέ εύκολος, αλλά αν δεν τον διαβείς δεν θα μάθεις ποτέ αν μπορείς να τα καταφέρεις. Και αν δεν ‘επιχειρείτε’, ούτε εμείς θα μάθουμε ποτέ για την ύπαρξη των δημιουργικών δυνάμεων out there..!

Περισσότερες Πληροφορίες:

Συνέντευξη στο Startup.gr: Onesupermarket.gr - Βασίλης Δήμτσας & Κώστας Αναγνωστάκης

Website: www.onesupermarket.gr

Facebook

Twitter

Pinterest

Google+