Ημερίδα: «Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η σημασία της Πρακτικής Άσκησης για τις επιχειρήσεις»

    Από: Startup Team

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η σημασία της Πρακτικής Άσκησης για τις επιχειρήσεις».

Αναλυτικότερα, ο ομότιμος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών κος Πατσουράτης Βασίλειος και ο κος Πατσουράτης Νάσος, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, θα παρουσιάσουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «LEADER – Learning and Decision Making Resources» και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος. Στην συνέχεια, ο Δρ. Αναστάσιος Βασιλειάδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, θα αναλύσει την δράση δημιουργίας εγχειριδίου με βέλτιστες πρακτικές από τον κλάδο της Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού με στόχο την προώθηση αυτών των πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακολούθως, ο κος Κουτούδης Παναγιώτης, στέλεχος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, θα παρουσιάσει τα κίνητρα και τα οφέλη που έχει ο θεσμός της μαθητείας / πρακτικής άσκησης και στρατηγικές τις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις ώστε να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο  αυτά τα πλεονεκτήματα και οφέλη. Τέλος, η κα. Anja Lietzmann, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας “k.o.s. GmbH” θα παρουσιάσει βέλτιστες πρακτικές υιοθέτησης του θεσμού της πρακτικής άσκησης / μαθητείας από γερμανικές επιχειρήσεις.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 29 / 05 / 2015, ώρα 17:00 με 19:30 στους χώρους της Open Mellon Εκπαίδευση – Συμβουλευτική – Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Α.Ε., Αλ. Παναγούλη 73, 2ος όροφος, Λάρισα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση ή/και για αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία:

Τηλ.: 2410 626943 / Φαξ: 2410 626943 (εσωτερικό 200)

info@entre.gr / www.entre.gr

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κουτούδης Παναγιώτης