Συμπόσιο με θέμα «Service Learning in Thessaloniki: Students & NGOs in dialogue»

    Από: Startup Team

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, 17:00- 19:00

American College of Thessaloniki (ACT)

Τα αποτελέσματα της ακαδημαϊκής ερευνητικής εργασίας 12 φοιτητών και φοιτητριών του American College of Thessaloniki (ACT) με αντικείμενο το πλαίσιο συνεργασίας του ACT με πέντε τοπικές μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές  οργανώσεις, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια Συμποσίου την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.

H εκδήλωση φιλοδοξεί να ανοίξει διάλογο ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και σε φορείς και οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία τους με αφετηρία το πρόγραμμα Service Learning (Δραστηριότητες Υπηρεσίας και Μαθητείας) που υλοποιείται στο ACT και αφορά στην προσφορά χρόνου και ενέργειας από τους φοιτητές για προκαθορισμένα καθήκοντα, στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο στην ακαδημαϊκή χρονιά 2014- 2015 και μέχρι το τέλος της – συμπεριλαμβανομένης της καλοκαιρινής περιόδου Ιουνίου-Ιουλίου – οι φοιτητές του ACT θα έχουν προσφέρει περίπου 5.300 ώρες εθελοντικής εργασίας σε φορείς και οργανισμούς της Θεσσαλονίκης ωφελώντας την πόλη και συνεισφέροντας, μεταξύ άλλων, στην κάλυψη αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Πρόσφατα, μάλιστα, το American College of Thessaloniki  προχώρησε στη δημιουργία του πιλοτικού μαθήματος Service Learning Practicum. Συνδυάζοντας θεωρητικές διαλέξεις και πραγματικές εργασίες, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν την κοινωνική προσφορά με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, και τις προσωπικές και επαγγελματικές τους ικανότητες, αξίες και πρακτικές.

Στόχος της έρευνας των φοιτητών του ACT που παρουσιάζεται την Τετάρτη είναι να συνεισφέρουν επιπλέον στο κοινωνικό έργο των οργανισμών μέσα από τα ευρήματα των εργασιών τους, που πραγματοποιήθηκαν σε συνάφεια με τρέχουσες δράσεις και θέματα σχετικά με το έργο των ΜΚΟ.

Η παρουσίαση των εργασιών θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

Συμπόσιο με θέμα «Service Learning in Thessaloniki: Students & NGOs in dialogue»

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του American College of Thessaloniki/ ACT (Σεβενίδη 17, Πυλαία) εντός του κεντρικού κτιρίου (AV Room).

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310-398233