Δωρεάν σεμινάρια για την αγροτική επιχειρηματικότητα από την Περιφέρεια Αττικής

    Από: Startup Team
πηγή: dikaiologitika.gr

Δωρεάν σεμινάρια για την αγροτική επιχειρηματικότητα από την Περιφέρεια Αττικής

Το τελευταίο διάστημα λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, έχει παρατηρηθεί μεγάλη στροφή προς τον πρωτογενή τομέα, κυρίως από νέους ανθρώπους, καθώς η ενασχόληση αυτή αποτελεί μια σημαντική επαγγελματική διέξοδο. Παράλληλα, η αναβάθμιση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα συμβάλλουν στην τόνωση τόσο των τοπικών οικονομιών όσο και της εθνικής οικονομίας.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει θέσει ως μια εκ των βασικών της προτεραιοτήτων την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής που κατέχει το 40% της γεωργικής γης στο σύνολο της Περιφέρειας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πολλές ενημερωτικές συναντήσεις – σεμινάρια για θέματα σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη, αλλά και την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία και την αλιεία.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη διατήρηση και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» δωρεάν ενημερωτικά – εκπαιδευτικά σεμινάρια ενηλίκων για την αγροτική επιχειρηματικότητα, τις νέες καλλιέργειες και τις προοπτικές και δυνατότητες των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν από 1 έως 26 Ιουνίου, οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν από 18 Μαΐου έως 2 Ιουνίου και απευθύνονται σε ανέργους, πολίτες με χαμηλό εισόδημα, αγρότες, επιχειρηματίες και κτηνοτρόφους.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
dikaiologitika.gr