Πρώτη παρουσίαση του «ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ» στη γιορτή του εθελοντισμού

    Από: Startup Team

Τις στατιστικές, που κατατάσσουν τους Έλληνες στις τελευταίες θέσεις στον εθελοντισμό ήρθε να διαψεύσει το πλήθος κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μη κερδοσκοπικών φορέων και οργανισμών το Σάββατο 6 Ιουνίου στο πλαίσιο της 13ης Ημερίδας Εθελοντισμού, που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο του Θησείου.

Τη λύση στην επιθυμία πολλών πολιτών να βοηθήσουν στο έργο της Silver Alert έδωσε ο εθελοντικός οργανισμός ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ σε συνεργασία με το Just Alert. Το όνομα αυτής: «Ψηφιακός Εθελοντής».

Στη γιορτή του εθελοντισμού συμπολίτες από 15 έως 85 ετών, όχι μόνο εξοικειώθηκαν με τη δράση της υπηρεσίας Silver Alert, αλλά είχαν και τη δυνατότητα να μάθουν πως μπορούν να συμβάλλουν, ώστε εξαφανισμένοι άνθρωποι να ξαναγυρίσουν στην οικογένειά τους.

Συγκεκριμένα η εφαρμογή κατεβαίνει σε κινητά android ακολουθώντας το link: www.justalert.gr/pse9.apk ή μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.justalert.gr (στο menu Just Alert – υποκατηγορία «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ»). Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά, που θα ανοίγετε από τη συσκευή σας τη συγκεκριμένη εφαρμογή, θα γνωρίζετε ποιος εξαφανίστηκε και θα μπορείτε να ειδοποιείτε τη Silver Alert σε περίπτωση, που εντοπίσετε κάποιον.

Χωρίς χάσιμο χρόνου εύκολα και απλά κάθε άνθρωπος, που έχει την πρόθεση να βοηθήσει εξαφανισμένα άτομα να ξαναβρούν τις οικογένειές τους, μπορεί να αποτελέσει μέρος αυτής της σημαντικής προσπάθειας.