“Η καλλιέργεια της Δημιουργικότητας στην Τάξη”

    Από: Startup Team

4ο Συμπόσιο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών «teΑch»

του Κολλεγίου Ανατόλια

“Η καλλιέργεια της Δημιουργικότητας στην Τάξη”

Κολλέγιο Ανατόλια, Τετάρτη 17 Ιουνίου, 2015, 18:00- 21:30

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει το Συμπόσιο Επιμόρφωσης «teΑch» με στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και γονέων, για τις καινοτόμες διδακτικές πρακτικές  και τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες που εφαρμόζονται στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Το Εκπαιδευτικό Συμπόσιο εστιάζει στο θέμα της δημιουργικότητας, ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν σχετικά με διδακτικές προσεγγίσεις οι οποίες τείνουν να προωθούν τη δημιουργικότητα των μαθητών χωρίς να παρεμποδίζουν τον επιστημονικό τρόπο σκέψης τους. Δάσκαλοι και καθηγητές και από τις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες του Κολλεγίου Ανατόλια (Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο- Λύκειο & International Baccalaureate, American College of Thessaloniki/ACT) θα παρουσιάσουν προσεγγίσεις  που έχουν υλοποιηθεί, εντός ή εκτός σχολικής αίθουσας. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικές με τα σενάρια και τις στρατηγικές διδασκαλίας που έχουν ως  στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικότητας των μαθητών. Το Συμπόσιο θα εμπλουτιστεί, επίσης, με ομιλίες και παρουσιάσεις που αφορούν σε θέματα παιδαγωγικής και ψυχολογίας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν με εισηγήσεις και παρουσιάσεις εκπαιδευτικοί από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το 1ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» και το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου, στο Κολλέγιο Ανατόλια (Raphael Hall) από τις 18:00 έως τις 21:30 και είναι ανοιχτές για το κοινό.

Για περισσότερα στοιχεία και για την παρακολούθηση του Συμποσίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του teach 2015 στη διεύθυνση: acidd.anatolia.edu.gr/teach2015

Πληροφορίες: Τμήμα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Κολλεγίου Ανατόλια, Δρ Χάιδω Σαμαρά: hsamara@anatolia.edu.gr