Η startup που θέλει να γίνει ο καλύτερος εργοδότης του κόσμου

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Κόντρα στην τάση της sharing economy, η Managed by Q, που προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης κτιρίων, προσλαμβάνει με συμβάσεις.

Στην εποχή μας το μοντέλο εργασίας που κερδίζει έδαφος είναι εκείνο του freelancer, αλλά όχι μόνο αυτό. Το μοντέλο στο οποίο είναι κάποιος σχεδόν αποκλειστικής απασχόλησης, όπως οι οδηγοί της Uber, αλλά θεωρούνται κάτι σαν συνεργάτες-προμηθευτές χωρίς το παραμικρό εργασιακό δικαίωμα εξαπλώνεται εκμεταλλευόμενο το κενό στη νομοθεσία.

Έτσι η Uber έφτασε να αξίζει $50 δισ. έχοντας μερικές εκατοντάδες υπαλλήλους και περίπου 300.000 οδηγούς «συνεργάτες», άσχετα αν πριν λίγες μέρες η Επιτροπή Εργασίας της Καλιφόρνιας αποφάνθηκε ότι οι οδηγοί της Uber είναι, στην πραγματικότητα, υπάλληλοί της και ότι πρέπει να τους προσφερθούν συμβάσεις.

Η Managed by Q δεν θέλει να ακολουθήσει αυτό το μοντέλο. Οι ιδρυτές της, Saman Rahmanian και Dan Teran, ίδρυσαν την εταιρεία τους με σκοπό να καλύψουν άλλες επιχειρήσεις σε οτιδήποτε χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά οι υποδομές τους: από επισκευές υδραυλικών και ηλεκτρολογικών, μέχρι αλλαγές λαμπτήρων, καθαρισμό χώρων, ανανέωση αναλώσιμων γραφείου κ.ά. Όλος ο έλεγχος της επιχείρησης, των αναγκών της και των συμβολαίων της ελέγχονται από μία εφαρμογή σε iPad. Πρόσφατα πέτυχαν χρηματοδότηση 15 εκατ. δολαρίων. Και δεν έχουν ούτε έναν freelancer στο δυναμικό τους.

Όλοι οι υπάλληλοι της Managed by Q έχουν συμβάσεις εργασίας, ασφάλιση, ημέρες άδειας, ελαστικό ωράριο και πληρωμένα σεμινάρια, ενώ η κατώτερη αμοιβή τους είναι 12,5 δολάρια την ώρα. Όσοι εκτελούν τεχνικές εργασίες επιδιόρθωσης και συντήρησης αμείβονται με 40 δολάρια την ώρα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com