Το “έξυπνο” προφυλακτικό που αναγνωρίζει τα αφροδίσια νοσήματα

    Από: Startup Team
πηγή: parapolitika.gr

Προειδοποιεί αλλάζοντας χρώμα για κάθε σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια.

Ομάδα 14χρονων μαθητών κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό TeenTech Awards, της Ακαδημίας Isaac Newton στο Ιλφορντ, παρουσιάζοντας το “έξυπνο” προφυλακτικό, το οποίο θα αλλάζει χρώμα όταν ανιχνεύει σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Το προφυλακτικό ονομάζεται S.T.EYE και περιλαμβάνει ένα στρώμα εμποτισμένο με μόρια που συνδέονται με τα βακτήρια και τους ιούς που σχετίζονται με τα πιο κοινά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μόρια που είναι ενσωματωμένα στο προφυλακτικό να φθορίζουν ένα ορισμένο χρώμα σε χαμηλό φως, ανάλογα με τη μόλυνση που έχει ανιχνευθεί.


Πιο Συγκεκριμένα…

Το

Το πράσινο χρώμα φανερώνει την παρουσία χλαμυδίων, το κίτρινο έρπητα, το μωβ υποδηλώνει την παρουσία θηλωματοϊού που προκαλεί την εμφάνιση κονδυλωμάτων στα γεννητικά όργανα και το μπλε σύφιλης, όπως εξήγησαν οι νεαροί σχεδιαστές.

Παρότι προς το παρόν το προφυλακτικό βρίσκεται στο στάδιο της ιδέας, οι μαθητές ελπίζουν ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνει πραγματικότητα.

Η ιδέα των μαθητών μάλιστα κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Υγεία του τελικού διαγωνισμού, στο πλαίσιο των βραβείων TeenTech, τα οποία αποσκοπούν στην προώθηση της φυσικής, της μηχανικής και της τεχνολογίας στα σχολεία.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
parapolitika.gr