Πρωτοβουλία νέων διαύλων με τους εταίρους

    Από: Startup Team
πηγή: kathimerini.gr

Μια επίσκεψη που δεν έχει μόνο συμβολική αλλά και προφανή πολιτική σημασία πραγματοποιούν, στη 1 μ.μ. σήμερα, οι δήμαρχοι των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι κ. Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, που θα στρατευθούν στην 50μελή επιτροπή προσωπικοτήτων που συγκροτείται, ενόψει του δημοψηφίσματος, υπέρ του «ναι στην Ευρώπη» θα ζητήσουν από τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να αξιοποιήσει τον θεσμικό του ρόλο, προκειμένου να αποκατασταθούν οι γέφυρες διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες και ει δυνατόν να ακυρωθεί το δημοψήφισμα. Παράλληλα, θα αναλάβουν και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να αποκατασταθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας των εταίρων με τη χώρα μας, καθώς αυτοί είναι πια προφανές ότι έχουν διαρραγεί λόγω των επιλογών της κυβέρνησης.

Ενεργό ρόλο στην 50μελή επιτροπή που θα υποστηρίξει το «ναι» στο δημοψήφισμα θα έχουν ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Αντύπας Καρίπογλου, ο Γιώργος Παγουλάτος, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Γιώργος Κτιστάκης και ο Γιάννης Μπέζος, ενώ σήμερα θα ανακοινωθούν και πολλά άλλα ονόματα που στηρίζουν την πρωτοβουλία, η οποία έχει ως κεντρικό στόχο να καταδείξει ότι το πραγματικό δίλημμα της Κυριακής δεν είναι αυτό που ψευδεπίγραφα εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφορά την ίδια την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας. Τον ίδιο στόχο έχει και η συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη» που πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος, στις 19.30, με τους διοργανωτές να προσβλέπουν σε μία ηχηρή απάντηση στη χθεσινή διαδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκδήλωση αναμένεται να στηρίξουν και τα τρία ευρωπαϊκά κόμματα, Ν.Δ., «Ποτάμι», ΠΑΣΟΚ, τα οποία, ωστόσο, και τούτη τη φορά θα παραμείνουν στα μετόπισθεν. Παρά το γεγονός ότι τα τρία κόμματα βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή, το ευρύ ευρωπαϊκό μέτωπο βρίσκεται σε αναζήτηση αυτού που θα προσωποποιήσει το «ναι». Ισχυρές είναι οι πιέσεις που ασκούνται προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ούτως ή άλλως προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση το περασμένο Σάββατο. Στο τραπέζι έπεσαν και σκέψεις για διοργάνωση εκδήλωσης, με αυτονόητο πολιτικό βάρος, από το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
kathimerini.gr