Έλληνες στο San Fransisco βοηθούν ελληνικές επιχειρήσεις να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα

    Από: Startup Team
πηγή: news247.gr

 

Οι δύο Έλληνες που αμέσως μετά την επιβολή Capital Controls βρήκαν τον τρόπο και βοηθούν εταιρείες να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Χωρίς όρους!

Αν είσαι Έλληνας του εξωτερικού, αυτές τις μέρες δεν μπορείς να βρεις λόγια να περιγράψεις αυτό που αισθάνεσαι για αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Αλλά μπορείς να βρεις έργα.

Όταν λοιπόν επιβλήθηκε περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων, οι δύο συν-ιδρυτές της Bugsense έβγαλαν την… κάρτα από το πορτοφόλι.

Ο Γιάννης Βλαχογιάννης και ο Πάνος Παπαδόπουλος βοηθούν από την Τρίτη το πρωί, τις ελληνικές επιχειρήσεις να πληρώσουν υπηρεσίες χωρίς τις οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν, όπως: servers, hosting στο εξωτερικό, διαφημίσεις, email software, software επικοινωνίας, DropBox κτλ. Πράγματα που για μία εταιρεία του εξωτερικού είναι καθημερινές λειτουργίες και άκρως απαραίτητες για τη συνέχιση της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των πελατών τους, για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι αδύνατο: να πληρώσουν δηλαδή για τα έξοδα λειτουργίας τους αφού υπάρχει περιορισμός και στις συναλλαγές ελληνικών εταιρειών με διεθνείς.

Βρήκα τους δύο συν-ιδρυτές της εταιρείας BugSense στο Facebook και τα είπαμε για λίγα λεπτά. Ο Γιάννης Βλαχογιάννης πέταξε την ιδέα την Δευτέρα το βράδυ, οι δύο developers διαμόρφωσαν κατάλληλα το site του zerofund.org και έτοιμη η πρωτοβουλία των Ελλήνων του San Fransisco! Το δημοσίευσαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε Facebook και Twitter και ξεκίνησαν να υποδέχονται αιτήματα ελληνικών εταιρείων (όχι μόνο startups): “Προσκαλέσαμε όποιον έχει πρόβλημα να συμπληρώσει μία φόρμα επικοινωνίας. παίρνουμε τα στοιχεία τους, αξιολογούμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και απλά βάζουμε την κάρτα μας έτσι ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των υπηρεσιών που έχουν αγοράσει. Αυτό. Απλό” λέει ο Πάνος Παπαδόπουλος. Χωρίς όρους, χωρίς πολλά πολλά. Θα τους τα δώσουν πίσω όταν η χώρα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας; “Ποιος νοιάζεται;” συνεχίζει. Λίγη ώρα αργότερα, και άλλοι έλληνες επιχειρηματίες θέλησαν να βοηθήσουν και έτσι φτιάχνεται μία αλυσίδα βοήθειας από τους Ελληνες του εξωτερικού προς εκείνους του… εσωτερικού.

Το zerofund (πρωτοβουλία των ιδίων) “είχε σαν στόχο τη δράση” αναφέρει ο έτερος ιδρυτής του Bugsense.

Έλληνες στο San Fransisco βοηθούν ελληνικές επιχειρήσεις να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα

“Να κάνει τον απλό κόσμο, να καταλάβει τι σημαίνει κάνω startup, δίνω λεφτά για startup και παράγω. Αυτό σαν πείραμα πήγε φανταστικά: Startups όπως Pollfish και Sunshine πήραν χρήματα από investors και φίλους του δικτύου του Zerofund και πάνε καλά. Mε τον Παναγιώτη (Παπαδόπουλο) διαβάζουμε όλη μέρα για Ελλάδα και ήμασταν και οι δύο χάλια με αυτά που συμβαίνουν. Οχι με το μνημόνιο, αλλά για τον κόσμο. Αντί να προσπαθούμε σαν Ελληνες να βρούμε λύση, πάλι τρωγόμαστε. Ετσι, είπαμε να κάνουμε με τον Πάνο, το “Zerofund: The Greek Crisis Edition”, όπου όποια εταιρεία δεν μπορεί να κάνει πληρωμές στο εξωτερικό (servers, ads, hosting, infrastructure), το πληρώνουμε εμείς από Αμερική”. Τη στιγμή που μιλήσαμε, οι εταιρείες είχαν φτάσει τις 30 μέσα σε λίγες ώρες και συνέχιζαν να καταφθάνουν οι αιτήσεις. Σύμφωνα με τον Γιάννη, μπήκαν και άλλοι επιχειρηματίες του εξωτερικού να βοηθήσουν τις ελληνικές εταιρείες, όπως ο Βασίλειος Καζάκος (επιχειρηματίας στην Γερμανία και αρθρογράφος στα γερμανικά για ελληνικές startups στο eulenausathen.com/), ο Χρήστος Περάκης (CEO της Zoottle), ο Νίκος Μωραϊτάκης (ιδρυτής και CEO της Workable) ενώ ευελπιστούν ότι θα σπεύσουν και άλλοι. Πώς γίνεται; Βλέπουν τη λίστα με τις εταιρείες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να κάνουν πληρωμές και απλώς… τις κάνουν εκείνοι. Δίνουν προτεραιότητα, μου τονίζουν, στις εταιρείες που έχουν αρκετά άτομα προσωπικό και χρειάζονται αυτά τα services για να συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους πελάτες τους.

Πώς ευελπιστούν να τελειώσει όλο αυτό; “Δύσκολη ερώτηση. Ελπίζουμε να είμαστε ενωμένοι πάντως”. (Kαι ναι, τολμώ να σκεφτώ πόσα έχουμε να κερδίσουμε και πόσα έχουμε κερδίσει όποτε υπήρξαμε ενωμένοι…)

“Δεν είναι έτσι οι Ελληνες”

Έλληνες στο San Fransisco βοηθούν ελληνικές επιχειρήσεις να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα

Ο Γιάννης Βλαχογιάννης και ο Πάνος Παπαδόπουλος είναι συνιδρυτές της εταιρείας Bugsense που τον Σεπτέμβριο του 2013, πουλήθηκε στον αμερικανικό κολοσσό “Splunk” (εταιρεία εισηγμένη στον Nasdaq) για αρκετά εκατομμύρια δολάρια αλλά εξασφάλισαν και θέσεις εργασίας στην έδρα της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. Στην ερώτηση “γιατί ασχολείστε; Εχετε λυμμένα και όλα σας τα προβλήματα αλλά ούτε και να ψηφίσετε δεν μπορείτε”, η απάντηση έρχεται αβίαστα: “Δεν είναι έτσι οι Ελληνες…”

Αν είσαι ελληνική εταιρεία και δεν μπορείς να κάνεις πληρωμές για (servers, ads, hosting, infrastructure)

Μπαίνεις στο zerofund.org/, απαντάς σε 10 σύντομες ερωτήσεις και υποβάλλεις την αίτηση. Η διαδικασία ίσως πάρει λίγο χρόνο αλλά οι δύο πολυπράγμονες συνιδρυτές της Bugsense, θα σου απαντήσουν σίγουρα. Θυμίζουμε ότι δίνεται προτεραιότητα στις εταιρείες με μεγάλο αριθμό προσωπικού.

 

Άλλη μία πρωτοβουλία από ελληνική startup

Έλληνες στο San Fransisco βοηθούν ελληνικές επιχειρήσεις να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα

Moosend για αποστολή email

Το Moosend (www.moosend.com/), μία πλατφόρμα Email Marketing που έχει αναπτυχθεί από ομάδα Ελλήνων και βρίσκεται συνολικά σε 4 χώρες, ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ ότι βρήκε τον τρόπο να συνεχίσουν οι πελάτες της με έδρα την Ελλάδα να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Ετσι, όσοι εκ των πελατών του Moosend έχουν έδρα στην Ελλάδα (και πρόκειται για το 60% των πελατών της Moosend), “Σε αντιμετώπιση του προβλήματος, όσοι εκ των πελατών του Moosend έχουν έδρα στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από την Ελληνική εταιρεία αντί της Βρετανικής, και να συνεχίσουν χωρίς διακοπή τις email καμπάνιες τους. Στη διαδικασία αυτής της μετάβασης, δε θα διακόπτεται κανένας λογαριασμός χρήσης του Moosend και θα δίδεται ένα περιθώριο προσαρμογής 10 ημερών. Επίσης, προς υποστήριξη όλων των Ελληνικών επιχειρήσεων που αναπτύσσονται Online σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, και για κάλυψη εκτάκτων αναγκών των νέων πελατών, όλα τα email credits που θα αγοραστούν κατά την περίοδο από 1/7 έως και 10/7 από νέους πελάτες του Moosend από Ελλάδα θα προσφέρονται με έκπτωση 50%” αποτυπώνεται σε σημείωμα της εταιρείας. Επισημαίνεται, ότι ήδη η Moosend προσφέρει δωρεάν email marketing για 6 μήνες σε όλες τις startup εταιρείες.

Η Workable δεν χρεώνει τους Έλληνες πελάτες της για 3 μήνες

Έλληνες στο San Fransisco βοηθούν ελληνικές επιχειρήσεις να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα

Η εταιρεία Workable (www.workable.com/) που ίδρυσαν ο Νίκος Μωραϊτάκης και ο Σπύρος Μαγιάτης, οι οποίοι έφτιαξαν ένα καινοτόμο λογισμικό για την απλοποίηση της διαδικασίας των πρόσληψεων το οποίο υποστηρίζεται και από το Facebook, στηρίζουν με τον τρόπο τους και αυτοί τις ελληνικές εταιρείες. Ο ιδρυτής της Workable δήλωσε μέσα από το προφίλ του στο Facebook: “Το Workable δεν θα χρεώσει τους Έλληνες πελάτες για περίοδο τριών μηνών, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την χρέωση των πιστωτικών τους καρτών. Όλοι οι πελάτες μας έλαβαν σχετική ενημέρωση. Ξέρουμε ότι δεν σώζεται κανείς από δωρεάν recruiting software αλλά τουλάχιστον μπορούμε να αποφύγουμε μία ακόμα ανησυχία για επιχειρήσεις που δοκιμάζονται από τα capital controls”

Και οι Κύπριοι στη βοήθεια…

Έλληνες στο San Fransisco βοηθούν ελληνικές επιχειρήσεις να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα

Χθες, έσπευσε να συνδράμει ελληνικές startups και ο Μιχάλης Οικονόμου, συνιδρυτής της κυπριακής startup AtYourService (atyourservice.com.cy/) αναφέροντας: “Εάν υπάρχουν ακόμη ομάδες που αντιμετωπίζουν critical λειτουργικά προβλήματα με πληρωμές στο εξωτερικό, στείλτε μας ένα email – michael@atyourservice.com.cy – και θα βάλουμε τα δυνατά μας να βοηθήσουμε άμεσα όσο μπορούμε και όσες περισσότερες ομάδες γίνεται”.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
news247.gr