Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ο Βαρουφάκης φεύγει…η συμφωνία έρχεται;

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του blog, ο μέχρι πρότινος Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, υπέβαλε την παραίτησή του με στόχο να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της.

Την ίδια ώρα, γνωστοποίησε την απόφασή του και μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter γράφοντας: “Όχι πια Υπουργός”!

Το διεθνές πρακτορείο Reuters διατυπώνει την πρόβλεψη ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη:

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.

Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την… απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.

Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.

Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!

Σχολιάζοντας την απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός νιώθει την ανάγκη να τον ευχαριστήσει για την αδιάκοπή του προσπάθεια να προωθήσει τις θέσεις της κυβέρνησης και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com