5η SciFY Academy: “Business Model Canvas για ΜΚΟ”

    Από: Startup Team

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 19.00, η SciFY σας προσκαλεί στο χώρο του INNOVATHENS – Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με το οποίο συνδιοργανώνουμε την 5η SciFY Academy με θέμα Business Model Canvas για ΜΚΟ.

Η εκδήλωση του Ιουλίου απευθύνεται σε ΜΚΟ, βοηθώντας τους να ενισχύσουν την προοπτική βιωσιμότητάς τους. Την παρουσίαση θα κάνει ο Δημήτρης Παξιμάδης, μέλος του ΚΕΜΕΛ, τ. Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβ. της OgilvyOne και τ. Γενικός Δ/ντής της BBDO Advertising. Στην παρουσίαση ο κ. Παξιμάδης θα κάνει μια αναφορά στην εξέλιξη του Marketing και πώς το σύγχρονο μοντέλο με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, μπορεί να αξιοποιηθεί από τους ΜΚΟ. Επίσης θα γίνει ανάλυση του Business Model Canvas (BMC), της δυνατότητας χρήσης του από ΜΚΟ και των αναμενόμενων θετικών αποτελεσμάτων της.

Θα παρουσιαστούν πρακτικές περιπτώσεις εφαρμογής του BMC σε ΜΚΟ και  θα μιλήσουμε για καινοτόμες προσεγγίσεις στο fundraising, με μελέτη παραδείγματος σύγχρονης καμπάνιας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μετά την παρουσίαση και την ανοιχτή συζήτηση (Q&A), θα συνεργαστούμε όλοι για το σχεδιασμό του BMC ενός ελληνικού ΜΚΟ.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε στελέχη, εργαζόμενους και εθελοντές κάθε ΜΚΟ καθώς και σε σπουδαστές σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, marketing, οικονομικών σχολών. Φυσικά είναι ανοιχτή και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν αλλά και να εφαρμόσουν ένα στρατηγικό εργαλείο χρήσιμο για κάθε μορφής επιχείρηση.

Όπως κάθε φορά, θα προηγηθεί δεκάλεπτη mini-παρουσίαση όπου θα παρουσιαστεί από την κα Μαρίσα Αντωνοπούλου η πολύ ενδιαφέρουσα και καινοτόμα προσπάθεια της μη-κερδοσκοπικής εταιρείας AFI.

Βεβαίωση Παρακολούθησης (ηλεκτρονικά)

Για περισσότερα…

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Είσοδος ελεύθερη – Δήλωση συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN05Tickets

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: go.scify.gr/sfacIN05Info

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δέσποινα Χαλβατζή, M: dchalvatzi@scify.orgT: 211 400 4192
Περισσότερες πληροφορίες για τη SciFY: www.scify.org

Η SciFY Academy είναι μία σειρά παρουσιάσεων, ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, από τη μη-κερδοσκοπική SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.