Η Startup επιλογή της ημέρας (08/07/15): Store Dot

    Από: Startup Team

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες των σύγχρονων smartphones, καταναλώνουν μεγάλα ποσά ενέργειας, με αποτέλεσμα να απαιτούν τη φόρτιση της μπαταρίας τουλάχιστον μια φορά τη μέρα.

Τι είναι η Store Dot;

Οι Ισραηλινοί της Store Dot, ανέπτυξαν τεχνολογία που θα λύσει το πρόβλημα αυτονομίας των smartphones, καθώς οι βασισμένες στη νανοτεχνολογία μπαταρίες που δημιούργησαν, θα επιτρέπουν την πλήρη φόρτιση σε περίπου 30 δευτερόλεπτα, ενώ θα αντέχουν μερικές χιλιάδες κύκλους φόρτισης. Αλλά πως το κατάφεραν; Δείτε…

Πήρε μέρος σε δύο μεγάλα συνέδρια και θριάμβευσε…

Η Startup επιλογή της ημέρας (08/07/15): Store Dot

Η πρότυπη μπαταρία σχεδιάστηκε για Samsung Galaxy S4, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο «Think Next» της Microsoft στο Tel Aviv και στη συνέχεια στο CES 2015 όπου και έκανε την διαφορά. H Η Store Dot αναμένεται να διαθέσει τις μπαταρίες νέας τεχνολογίας στην αγορά το 2016.

Funds + Fame = Future

Η Startup επιλογή της ημέρας (08/07/15): Store Dot

Ήδη η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει γίνει περιζήτητη από πολλές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, αλλά και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του πάμπλουτου Ρώσου επιχειρηματία Roman Ambramovich, που έχει χορηγήσει με το γενναιόδωρο ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω τις Millhouse LLC την προσπάθεια της ισραηλινής start-up.

Πριν το 2ο γύρο χρηματοδοτήσεων η Store Dot συγκέντρωσε άλλα 6.25 εκατομμύρια δολάρια με κύριο επενδυτή την Singulariteam, μία εταριρία private investment fund που δραστηριοποιήται σε χρηματοδοτήσεις των early stage startups.

Στο άμεσο μέλλον είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δούμε αυτήν την startup να μας εκπλήσει ακόμα περισσότερο με τις εφευρέσεις τις γύρω από τον κόσμο της τεχνολογίας. Είναι ίσως και η κατάλληλη στιγμή να σας πούμε και για την μπαταρία FlashBattery for Electric Vehicle η οποία φορτίζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μόλις 5 λεπτά δίνοντας αυτονομία στο όχημα 480 χιλιόμετρα! Και αυτή είναι μόνο η αρχή για την πολλά υποσχόμενη startup!