Οι startup χρηματοδότησεις από όλες τις Ηπείρους στο δεύτερο τρίμηνο του έτους!

    Από: Startup Team
πηγή: startupper.gr/χάνει-έδαφος-η-ευρώπη-στην-startup-χρηματοδό/

Ανησυχητικά δείγματα… επιβράδυνσης εμφανίζει η Ευρώπη σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση startup εταιρειών κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης της Funderbeam.

Σύμφωνα με την τελευταία, οι νεοφϋείς επιχειρήσεις της Γηραιάς Ηπείρου άντλησαν συνολικά χρηματοδότηση 2 δισ. δολ., μέγεθος μειωμένο κατά 23% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο! Αντιθέτως, η Βόρεια Αμερική και δη οι ΗΠΑ έλαβαν την μερίδα του λέοντος, καθώς οι startup εταιρείες τους κατάφεραν να αντλήσουν χρηματοδότηση της τάξεως των 17,6 δισ. δολ. Αρκεί να σημειωθεί πως κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 μόνο η Airbnb συγκέντρωσε 1,5 δισ. δολ.

Ασία σε πτώση, Λατινική Αμερική σε άνοδο!

Πτωτική τροχιά ακολούθησαν και οι Ασιατικές startups καθώς το δεύτερο τρίμηνο του 2015 συγκέντρωσαν συνολικά 4,2 δισ. δολ., ποσό το οποίο είναι συρρικνωμένο κατά 28% εν συγκρίσει με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Αρκούντως δυναμική εμφανίζεται η πορεία των startup εταιρειών της Νοτίου (Λατινικής) Αμερικής οι οποίες κατάφεραν να «σηκώσουν» συνολικά 286 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2015, μέγεθος εξαπλάσιο εν συγκρίσει με τα 46 εκατ. δολάρια το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο! Εντυπωσιακή άνοδο, όμως, σημείωσαν οι νεοφϋείς επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ωκεανία (στην Αυστραλία πρωτίστως), αφού από 88 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, άντλησαν 192 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο. Αύξηση της τάξεως του 117%. Aντιθέτως η Αφρική είχε πτωτική πορεία της τάξεως του 70% (από 39 εκατ. έπεσε στα 11.6 εκατ)!