Οι εταιρείες που σας προσλαμβάνουν όπως και όπου κι αν είστε

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Αυτές είναι οι εταιρείες που προσφέρουν ευέλικτες μορφές εργασίας.

Μια απ’ τις μεγαλύτερες προκλήσεις των εταιρειών σήμερα είναι η «τηλεργασία». Η δυνατότητα δηλαδή να εργάζονται οι υπάλληλοι χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία στο γραφείο.

Μπορεί με μια γρήγορη σκέψη κάτι τέτοιο να φαντάζει εύκολο, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής – στη πράξη όμως είναι πιο δύσκολο, αφού χρειάζεται να εφαρμοστεί μια ολόκληρη στρατηγική απ’ τη πλευρά των εταιρειών ώστε να ελέγχουν αλλά και να κρατούν τους εξωτερικούς συνεργάτες ευχαριστημένους.

Αν, λοιπόν, θέλετε να ταξιδεύετε χωρίς να αφήσετε τη δουλειά σας, να εργάζεστε απ’ το αγαπημένο σας καφέ ή να κάθεστε απλά στο σπίτι σας με τις πιτζάμες σας – αυτές είναι οι εταιρείες με τα καλύτερα προγράμματα τηλεργασίας:

Apple

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει θέσεις «συμβούλων απ’ το σπίτι» (At Home Advisor) που επιτρέπει στους εργαζόμενους να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους πελάτες απ’ τον δικό τους χώρο κάνοντας χρήση των τεχνολογικών μέσων.

Η θέση προσφέρει οφέλη στους εργαζόμενους όπως εκπτώσεις, τη δυνατότητα να αναπτυχθούν εντός της Apple και ένα δωρεάν iMac για να χρησιμοποιούν ενώ εργάζονται από το σπίτι . Η μορφή της εργασίας αυτής είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους φοιτητές, οι οποίοι μπορούν να προγραμματίσουν το χρόνο τους ανάλογα με τις σπουδές τους.

Xerox
Η Xerox, η εταιρεία που ηγείται στο χώρο των τεχνολογιών και των υπηρεσιών διαχείρισης εγγράφων και επιχειρησιακών διαδικασιών, διαθέτει περισσότερες από 8.000 θέσεις εργασίας απ’ το σπίτι – μια υπηρεσία γνωστή και ως «Εικονικό Πρόγραμμα Εργατικού Δυναμικού» (Virtual Workforce Program). Οι εργαζόμενοι απ’ το σπίτι μπορούν να επιλέξουν διάφορους τομείς πάνω στους οποίους μπορούν να απασχοληθούν, όπως η υποστήριξη πελατών, η τεχνική υποστήριξη, ο ποιοτικός έλεγχος, η ανάπτυξη λογισμικού και αρκετούς ακόμα. Η εταιρεία αναγνωρίζει τα οφέλη αυτής της ευέλικτης μορφής εργασίας, όπως το χαμηλότερο κόστος μετακίνησης, το άνετο περιβάλλον εργασίας και η καλύτερη ισορροπία εργασίας / ζωής, παράγοντες που αυξάνουν την αποδοτικότητα των εργαζομένων.

Dell

Μπορεί η Dell να έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Τέξας, αλλά προσφέρει αρκετές ευέλικτες μορφές εργασίας για τους εργαζόμενους, όπως τηλεργασία, ευελιξία στο ωράριο, μερική απασχόληση και συμπιεσμένες εργάσιμες εβδομάδες.

Aetna

Η εταιρεία ασφάλισης υγείας Aetna έχει γραφεία σε περισσότερες από 100 τοποθεσίες, αλλά υποστηρίζει τις ευέλικτες μορφές εργασίας. Περισσότερο απ’ το 4% του ανθρώπινου δυναμικού της δεν βρίσκεται στις εγκαταστάσεις. Για την Aetna, το εργασιακό περιβάλλον δεν σχετίζεται μόνο με την φυσική παρουσία εντός εταιρείας, αλλά με το να αισθάνονται οι εργαζόμενοι συνδεδεμένοι, να έχουν ένα ευέλικτο πρόγραμμα και να παραμένουν υγιείς.

Humana

Η Humana έχει λάβει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των 100 Best Places to Work in IT και Τhe Best Employer for Healthy Lifestyles και κατέχει μια θέση (58η) στην λίστα Fortune 500.

Τα άτομα που αναζητούν μια ευέλικτη μορφή εργασίας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε θέσεις συμβούλων, μηχανικών, διευθυντικές θέσεις και άλλες.

Amazon

Η Amazon προσφέρει αρκετές «εικονικές θέσεις» σε μελλοντικούς υπαλλήλους που ζουν σε συγκεκριμένες περιοχές. Μια πολύ καλή ευκαιρία είναι μέσω του Virtual Contact Center της εταιρείας, μια υπηρεσία που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι με μια μόνο προϋπόθεση: μια σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο internet, ένα σταθερό τηλέφωνο και έναν υπολογιστή.

Δυστυχώς, προς τα παρόν οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες μόνο στην Αριζόνα, στο Κεντάκυ, στο Τέξας , στη Δυτική Βιρτζίνια, στο Ντέλαγουερ, στην Μινεσότα, στη Φλόριντα, στη Γεωργία, στο Κάνσας, στη Βόρεια Καρολίνα, στο Τενεσί, στην Ουισκόνσιν και στη Βιρτζίνια .

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com