Το Facebook ετοιμάζεται να προσφέρει στους χρήστες του πύλη για δωρεάν internet

    Από: Startup Team
πηγή: iefimerida.gr

Οι παροχές που προσφέρει το δημοφιλές μέσο δικτύωσης στους χρήστες του φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό. Το επόμενο «δώρο» που ετοιμάζει το Facebook είναι δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σε μια από τις επόμενες αναβαθμίσεις του, το Facebook ετοιμάζεται να ανοίξει μια πύλη που θα επιτρέπει σε οποιαδήποτε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η πύλη αυτή έχει το όνομα Internet.org, είναι πρωτοβουλία του Facebook και λειτουργεί πιλοτικά εδώ και έναν χρόνο.

Σε συνεργασία με πολλές τεχνολογικές εταιρίες αλλά και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, το πασίγνωστο social media, έφτιαξε μια πύλη με σκοπό να ανοίξει τον δρόμο σε όσους ως τώρα δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Από το Internet.org οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα περιήγησης σε όλες τις λειτουργίες Facebook, αλλά και λίγες ακόμα διαδικτυακές υπηρεσίες.

Στόχος του Facebook είναι να συνδέσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί στον κόσμο του διαδικτύου, αυξάνοντας φυσικά παράλληλα και τους χρήστες του. Εχοντας έως τώρα έναν χρόνο λειτουργίας, το Internet.org κατάφερε να συνδέσει δωρεάν στο internet περίπου 9 εκατομμύρια ανθρώπους.

Με αυτήν την κίνηση το Facebook αποσκοπεί να ανοίξει τις πόρτες του κυρίως σε ανθρώπους της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το 50% των χρηστών της της νέας πύλης, μέσα σε μόλις έναν μήνα μπήκαν στην διαδικασία να πληρώσουν ώστε να έχουν κανονική πρόσβαση στο διαδίκτυο.


διαβάστε περισσότερα εδώ:
iefimerida.gr