Career Days από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες δίπλα στους νέους

    Από: Startup Team

Ο καθιερωμένος θεσμός των Career Days που πρώτο εισήγαγε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Ελλάδα στα πρότυπα των ξένων Πανεπιστημίων, πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα ακαδημαϊκή χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες σπουδαστές και  αποφοίτους όλων των ειδικοτήτων να συναντήσουν εκπροσώπους ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών και επιχειρήσεων, να παρουσιάσουν τις δουλειές τους και τις γνώσεις τους και να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

 

Την έναρξη των εκδηλώσεων των Career Days σηματοδότησε όπως κάθε χρόνο η ομιλία ιδρυτών μεγάλων επιχειρήσεων που η πορεία και η καινοτομία τους ήταν αξιοσημείωτη και καθοριστική στην ελληνική αγορά.

Το ΄΄παρών΄΄ έδωσε ο Ιδρυτής της Ελληνικής πράσινης COLA της GREEN COLA, που έκανε τη μεγάλη επανάσταση παγκοσμίως, Περικλής Βενιέρης καθώς και ο ιδρυτής και Πρόεδρος της CocoMat, Παύλος Ευμορφίδης. Οι δυο επιτυχημένοι επιχειρηματίες που βρέθηκαν κοντά στο πολυπληθές σπουδαστικό κοινό του ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρέδωσαν μαθήματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στους νέους, τους έφεραν παραδείγματα   Start Up Επιχειρήσεων που έχουν επιτύχει μέσω της ομαδικής δουλειάς, του οράματος και της έμπνευσης νέων ανθρώπων και παρακίνησαν τους σπουδαστές και αποφοίτους να συνεργαστούν και να επιτύχουν.

 

Ο Πέτρος Βενιέρης αναφέρθηκε στο όραμα του να ιδρύσει την ελληνική πράσινη Cola, χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη, όραμα που έκανε πράξη ξεκινώντας στην ουσία πάνω σε μία χρεοκοπημένη μονάδα που επένδυσε στην Ορεστιάδα, και έφθασε σήμερα να έχει έναν μεγάλο στρατηγικό επενδυτή το ΖΑΓΟΡΙ, σε μία τελικά παγκόσμιας σημασίας επιχειρηματική κίνηση για την προώθηση της ελληνικής καινοτομίας σε όλον τον κόσμο.

 

Ο Παύλος Ευμορφίδης απευθυνόμενος με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο στους σπουδαστές είπε χαρακτηριστικά : «Δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι σπουδαίο. Τα φύκια που άπλωνα για να κάθομαι πάνω στη φύση στην παραλία της Μάνης, τα έβαλα σε στρώμα. Τι πιο απλό;» και εργάστηκε επιτόπου με τους σπουδαστές πάνω στο ρεαλιστικό μοντέλο ανάπτυξης του καινούργιου καταστήματος COCOMAT στην Λουκέρνη.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, Κων/νος Ροδόπουλος, παρότρυνε τους τελειόφοιτους να συνεχίζουν να οραματίζονται κόντρα στις πεποιθήσεις των καιρών δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Η  γνώση δίνει πάντα δύναμη στην δύναμη των ανθρώπων, το γνωρίζουμε καλά και το υποστηρίζουμε σθεναρά όλα αυτά τα χρόνια, για να έχετε όλοι εσείς οι απόφοιτοί μας, την καλύτερη επαγγελματική διαδρομή, αυτήν που ονειρεύεστε και γι’αυτήν μας εμπιστευθήκατε.»

 

Κατά τη διάρκεια των Career Days σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη διοργανώθηκαν παραπάνω από 400 σεμινάρια με καταξιωμένους εισηγητές στο αντικείμενό τους και με εκπροσώπους κορυφαίων εταιριών και οργανισμών όπωςSiemens, Carrier , ΟΤΕ TV, Εθνική Ασφαλιστική, Trekking Hellas, Wilo Hellas, Inovel, 3 Sixty.com, Παιδικά ΧωριάSOS κ.α.

Κατά τη διάρκεια του θεσμού, το παρών έχουν δώσει παλαιότερα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Νίκος Κουτσιανάς (APIVITA), ο Γ.Αποστολόπουλος (ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ), ο Χ.Κοπελούζος, ο Τζώρτζης Κουτσιολούτσος (Folli Follie) και πολλοί ακόμα καταξιωμένοι επιχειρηματίες.