Εξαγωγές κρασιών: οι Ηνωμένες Πολιτείες, η πιο ελκυστική αγορά στον κόσμο

    Από: Startup Team
πηγή: keosoe.gr

Σε ενημέρωση για την κατάταξη των 50 πιο ελκυστικών αγορών στο χώρο του κρασιού, προέβη η Υπηρεσία Πληροφοριών Οίνου του Wine Intelligence που επιβεβαιώνει την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το προβάδισμα συνδυάζεται από την ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία, ενώ η αγορά των ΗΠΑ υποστηρίζεται επίσης από ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες δείχνουν πάντα ότι θα είναι η πρώτη καταναλωτική αγορά μέχρι το 2025 (με 356 εκατ. κιβώτια των 9 λίτρων). Παρά την πολυπλοκότητα του συστήματος διανομής των ΗΠΑ, με σύστημα τριών επιπέδων (χωρίζεται σε 51 πολιτείες και πολλές ομοσπονδιακές νομοθεσίες), η προσπάθεια αξίζει τον κόπο κατά το Wine Intelligence, που υπογραμμίζει την υγεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στη 2η θέση, η Γερμανία διακρίνεται για τα ίδια κριτήρια: το μέγεθος της αγοράς της (η πρώτη σε εισαγωγές όγκου, με το 15% του εμπορίου το 2014, σύμφωνα με τον OIV) και την ισχυρή οικονομική απόδοση της (που την κατατάσσουν πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη). Η Ιαπωνία κατατάσσεται στην τρίτη θέση, ενώ πρέπει να υπογραμμιστεί το δυναμικό αυτής της αγοράς που θεωρείται η πιο ώριμη στην Ασία. Μόλις στο top 5, στο τέλος του 2015 *, η Κίνα υποβιβάστηκε στην έκτη θέση.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
keosoe.gr