Ανακοινώθηκαν οι νικητές του ClimateLaunchpad 2015

    Από: Startup Team

Το ClimateLaunchpad μόλις ανακοίνωσε τους κορυφαίους νικητές του μεγαλύτερου διαγωνισμού στην Ευρώπη με επίκεντρο την επίλυση των επιπτώσεωντης κλιματικής αλλαγής.

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου, 2015

Το ClimateLaunchpad (www.climatelaunchpad.org) είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC, του μεγαλύτερου δημόσιου και ιδιωτικού καινοτόμου συνεταιρισμού της Ευρώπης που επικεντρώνεται στον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Φέτος, πάνω από 700 νεοσύστατες επιχειρήσεις από 28 χώρες υπέβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

 

Οι τρεις πρώτες ομάδες που μόλις ανακοινώθηκαν ως νικητές του Ευρωπαϊκού τελικού στο Amsterdam λαμβάνουν κορυφαίες διακρίσεις και τα εξής βραβεία:

 

Ο νικητής παίρνει € 10.000, ο επιλαχών λαμβάνει € 5.000, και η τρίτη θέση κερδίζει € 2.500.

 

Αυτές οι τρεις υποσχόμενες ιδέες, καθώς και άλλες 7, λαμβάνουν επίσης θέσεις στο ClimateKIC, το πρώτο 18μηνο ‘σχολείο’ του κόσμου για  νέους επιχειρηματίες όπου εκεί θα μπορούν να αναπτύξουν τις CleanTech ιδέες τους.

Οι νικητές του ClimateLaunchpad είναι:

1η Θέση: Norway, DesertControl

2η Θέση: Iceland, Arctus

3η Θέση: Estonia, ReLade

 

Ole M. Olesen (Norway, DesertControl)

 

“Είμαστε κατενθουσιασμένοι που έχουμε επιλεγεί ως οι νικητές του ClimateLaunchpad. Οι εκπαιδευτές και οι άλλοι συμμετέχοντες βοήθησαν πραγματικά να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ξέραμε πως είχαμε μια πολύ καλή ιδέα, αλλά μέσω του προγράμματος αυτού ήμασταν σε θέση να επικυρώσουμε πως όντως υπάρχει αγορά εκεί έξω. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να πάρουμε την ιδέα μας στο επόμενο στάδιο στο ClimateKIC Accelerator.”

 

Ο δρόμος για τη νίκη σε αυτό το διαγωνισμό ήταν απαιτητικός και ανταγωνιστικός. Κάθε ομάδα πέρασε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα όπου επικεντρώθηκε στο να προετοιμάσει την ιδέα της. Στον ClimateLaunchpad Ευρωπαϊκό Τελικό στο Άμστερνταμ, κάθε μία από τις 82 ομάδες που κέρδισαν τους Εθνικούς τελικούς των 28 χωρών έχει παρουσιάσει την ιδέα της μπροστά από μια σκληρή κριτική επιτροπή.  Η κριτική αυτή επιτροπή βαθμολόγησε τους φιναλίστ με συγκεκριμένα κριτήρια συμπεριλαμβανομένων της εφαρμοσιμότητας, της προοπτικής διεθνούς επέκτασης καθώς και δημιουργίας θέσεων εργασίας και του αντίκτυπου στην κλιματική αλλαγή και τέλος της ποιότητα της παρουσίασής τους.

Σαφές μήνυμα στην COP 21 στο Παρίσι: Επενδύστε σε επιχειρηματίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Ο Frans Nauta, αναπληρωτής Διευθυντής Επιχειρηματικότητας του ClimateKIC και αρχικός εμπνευστής του διαγωνισμού δήλωσε:

“Αντίθετα με το τι μπορεί να πιστεύουν οι περισσότεροι, η κλιματική αλλαγή είναι ένα επιλύσιμο πρόβλημα. Μέσα στα επόμενα 20 χρόνια μπορούμε να έχουμε ένα πλανήτη με άφθονη, φθηνή και καθαρή ενέργεια, νοουμένου ότι υποστηρίζουμε και προωθούμε νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες αναπτύσσουν καινοτόμες, πράσινες τεχνολογίες. Αυτό ακριβώς κάνει το ClimateLaunchpad. To “Cleantech” είναι η μοναδική και μεγαλύτερη επιχειρηματική ευκαιρία του 21ου αιώνα.”

 

Γνωρίστε την επόμενη γενιά επιχειρηματιών Cleantech.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλους τους φιναλίστ. Αυτοί οι φιναλίστ είναι η βιτρίνα της καινοτομίας, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των προσεγγίσεων στον τομέα της ενέργειας, του νερού, των μεταφορών και του αστικού χώρου ανάπτυξης.

 

Είμαστε πολύ περήφανοι για τις ομάδες μας, την πρόοδο τους και τις εξαιρετικές τους επιδόσεις. Αυτή είναι μόνο η αρχή!

 

Υποστηρικτές και χορηγοί του διαγωνισμού στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Τράπεζα και η Hellas Direct.

Σημείωση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ClimateLaunchpad,, τον Ευρωπαϊκό τελικό, και αίτημα συνέντευξης με τον  Frans Nauta και/ή τους φιναλίστ παρακαλώ επικοινωνήστε με τις:

 

Φανή Χατζηφάνη

e: phani@chrysalisleap.com

t: 0035799498756

Heleen Ririassa

e: heleen@henryandclark.com

t: (31/6) 462 464 26

ClimateLaunchpad Videos:

• General introductory film (two minutes)

• Interview Timo Spijkerboer – MyFarm App

Interview Bart van Limpt – Delft IMP

• Interview Erki Ani and Timea Marócsik – Prasinus Tech

  • Το ClimateLaunchpad (www.climatelaunchpad.org) είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC, της κύριας Ευρωπαϊκής πρωτοβουλία σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή. Είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος και ιδιωτικός καινοτόμος συνεταιρισμός της Ευρώπης που επικεντρώνεται στον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Το ‘Climate-KIC’ αποτελείται από ένα διεθνές δίκτυο εταιρειών και ακαδημαικών ιδρυμάτων αλλά και του δημόσιου τομέα.
  • Το Climate-KIC είναι μια κοινότητα γνώσης και καινοτομίας που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT). Το όργανο της ΕΕ δημιούργησε μια βιώσιμη ευρωπαική ανάπτυξη ενώ ασχολείται και με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας. (www.climate-kic.org)
  • To Climate-KIC έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα από το 2010. Μέσα από αυτό γεννήθηκαν πάνω από 400 νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα CleanTech οι οποίες άντλησαν πάνω από €100.000.000 σε εξωτερική χρηματοδότηση, έχοντας ισχυρές επιδόσεις και δημιουργώντας μαζί καινούργιες θέσεις εργασίας.

 

Social media

 

Facebook

www.facebook.com/chrysalisleap

www.facebook.com/climatelaunchpad

www.facebook.com/ClimateKIC