Τι συζήτησαν 20 πανίσχυροι μάνατζερ για την Ελλάδα σε ένα κλειστό κλαμπ της Νέας Υόρκης

    Από: Startup Team
πηγή: lifo.gr

Το δείπνο στο Σάουθαμπτον με οικοδεσπότη τον Μπάιρον Γουίνγκ και εισήγηση από τον διεθνή επενδυτή Στέλιο Ζαβό

Λεπτομέρειες από ένα γεύμα που πραγματοποιήθηκε την προπερασμένη εβδομάδας σε ένα κλειστό κλαμπ, στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαντέλας της εφημερίδας η Καθημερινή.

Οικοδεσπότης ήταν σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μπάιρον Γουίνγκ, της BlackStone, και στη βραδιά παρευρέθησαν 20 από τους πιο ισχυρούς fund managers παγκοσμίως.

Αυτόπτης μάρτυρας μετέφερε στην «Καθημερινή» ότι «κοιτάζοντάς τους είχες την αίσθηση ότι κριτήριο για τη συμμετοχή τους στο event ήταν τα υπό αξιολόγηση κεφάλαια του καθενός να αποτιμώνται σε τρισ. δολάρια».   Η ατζέντα της βραδιάς περιελάμβανε σαν κύριο θέμα την Κίνα, αλλά δεύτερη στη λίστα θεμάτων ήταν η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή το γεγονός πως στη λίστα η Ελλάδα βρέθηκε πιο ψηλά στη συζήτηση από την τιμή του αργού πετρελαίου δείχνει ότι ο κίνδυνος του Grexit, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δεν έχει περάσει.   Κοινή ήταν η αίσθηση μεταξύ των 20 ότι από τη χώρα μας λείπει:

α. Η πρόθεση για να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία και να πετύχει τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό.

β. Το απαραίτητο στελεχικό δυναμικό, το οποίο θα αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτό το τόσο δύσκολο και σύνθετο έργο, και μάλιστα μέσα σε περιβάλλον έντονα αρνητικό.

Αυτό το κλίμα προσπάθησε να αντιστρέψει σε μια 15λεπτη εισήγηση που έκανε για το ελληνικό ζήτημα ο επενδυτής Στέλιος Ζαβός, που είχε προσκληθεί στην εκδήλωση γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα Grexit, υπενθύμισε με νόημα ότι το 95% του δημόσιου χρέους βρίσκεται πλέον στα χέρια της τρόικας και υποστήριξε ότι μια «μεγάλη κυβέρνηση», που θα μπορούσε να προκύψει από τις επόμενες εκλογές, θα μπορούσε να βρει λύσεις και να προωθήσει μέτρα.

Το αποτέλεσμα; Στη συζήτηση που ακολούθησε το κλίμα παρέμεινε επιφυλακτικό (στα όρια του αρνητικού) για την Ελλάδα. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τις περισσότερες αντιρρήσεις για τις προοπτικές της χώρας εξέφρασαν εκείνοι οι fund managers που πίστεψαν στην «άνοιξη του 2014», ήρθαν στην Ελλάδα, επένδυσαν και έχασαν.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
lifo.gr