Εταιρικοί «γίγαντες» δωρίζουν εκατομμύρια για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Μεγάλες εταιρείες δίνουν εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που εισρέουν στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη προσπαθεί να βρει τρόπους φιλοξενίας των χιλιάδων ανθρώπων που φεύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Πλέον, κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου καθώς και μεμονωμένοι επιχειρηματίες σπεύδουν να βοηθήσουν.

Όπως αναφέρει το CNN Money, η Google, η Goldman Sachs και η Audi, θυγατρική της Volkswagen, ανακοίνωσαν μεγάλες δωρεές την εβδομάδα που μας πέρασε.

Η Google θα δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ σε οργανώσεις που προσφέρουν στέγη, τρόφιμα, πόσιμο νερό και ιατρική περίθαλψη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η Goldman Sachs θα προσφέρει 2 εκατομμύρια λίρες στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Τα λεφτά θα χρησιμοποιηθούν ώστε να βοηθηθούν οι μετανάστες που καταφτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης από τις ζώνες πολέμου.

Η UNHCR δήλωσε ότι έχει λάβει 17 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από εταιρείες και άτομα, μέσα σε μόλις έξι μέρες.

Η Uber προσφέρεται να στείλει οδηγούς ώστε να συλλέξουν και να μεταφέρουν δωρεάν ρούχα και παιχνίδια για την οργάνωση Save the Children.

Και η Audi ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ για την υποστήριξη τοπικών προγραμμάτων έκτακτης βοήθειας.

Η UNHCR δήλωσε ότι θα προβεί και σε περαιτέρω συνεργασίες με εταιρείες για την παροχή βοήθειας· σε αυτές περιλαμβάνονται οι Zara, Ericsson, Volvo, H&M, και Brown Forman.

Επίσης, η ποδοσφαιρική ομάδα Μπάγερν Μονάχου είπε ότι θα δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενώ θα στήσει κι ένα προπονητικό κέντρο όπου θα προσφέρει σε παιδιά προσφύγων δωρεάν γεύματα και μαθήματα γερμανικών.

Το παράδειγμα της Μπάγερν αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες σε όλη την Ευρώπη.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com