Η Metavallon φέρνει στην Αθήνα 60 ευρωπαϊκές startups και διεθνείς επενδυτές

    Από: Startup Team

60 ευρωπαϊκές startup εταιρείες τεχνολογίας, σπουδαίοι ομιλητές και επαγγελματίες επενδυτές από όλο τον κόσμο θα επισκεφθούν την Αθήνα 1-3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 2ου FIWARE Startup Bootcamp που συνδιοργανώνει η ελληνική εταιρεία Metavallon.

Η Αθήνα το επίκεντρο των ευρωπαϊκών τεχνολογικών startups; Φυσικά, χάρη στη Metavallon. H ελληνική εταιρεία ενδυνάμωσης και επένδυσης σε τεχνολικές επιχειρήσεις αρχικού σταδίου είναι ο βασικός διοργανωτής του 2ουFIWARE Startup Bootcamp που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου (1-3). Πρόκειται για ένα μοναδικό 3ήμερο event που έχει ως στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση τεχνολογικών startups από όλη την Γηραιά Ήπειρο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και εκτός από τη Metavallon στη διοργάνωση συμμετέχουν τα μέλη της κοινοπραξίας Future Internet Business.

3 μέρες γεμάτες επιχειρηματικές γνώσεις και συμβουλές

Στο 3ήμερο bootcamp οι ευρωπαϊκές startups θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε στοχευμένα εργαστήρια, θα παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε επενδυτές, θα λάβουν feedback από ειδικούς, θα παρακολουθήσουν ομιλίες και θα ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους.
Οι ομιλίες και τα ειδικά εργαστήρια θα είναι σε θέματα και ζητήματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Tεχνικές βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης
  • Ανάπτυξη προϊόντος
  • Εύρεση και διαχείριση οικονομικών πόρων
  • Δημιουργία ομάδας και ανεύρεση ταλέντων
  • Social Media marketing
  • Επιχειρηματικά μοντέλα και στρατηγική
  • Τεχνικές εταιρικής παρουσίασης
  • Νομικά ζητήματα
  • Έρευνα αγοράς
Οι startup εταιρείες τεχνολογίας που έχουν ήδη κληθεί να λάβουν μέρος προέρχονται από περισσότερες από 10 χώρες και δραστηριοποιούνται ήδη στους εξής τομείς:

Υγεία, Μεταφορές, Ενέργεια και Περιβάλλον, Αγροτική ανάπτυξη, Μέσα Επικοινωνίας και Περιεχομένου, Κατασκευές και Μεταφορές, Κοινωνικής υποστήριξης και Εκμάθησης, Βιώσιμες λύσεις για αστικά κέντρα.

Άμεση επαφή με επενδυτές

Στο πλαίσιο του εν λόγω bootcamp και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και ειδικά σχεδιασμένο Διεθνές Φόρουμ Επενδυτών κατά τη διάρκεια του οποίου επιλεγμένες startups θα παρουσιαστούν από τους ιδρυτές τους σε επενδυτές που θα φτάσουν στην Αθήνα από πολλά μέρη του κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες για το 2ο FIWARE Startup Bootcamp μπορείτε να βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα. Επιπλέον, σχετική ενημέρωση μπορείτε να λαμβάνετε και μέσα από τα social media της Metavallon (FacebookTwitter,LinkedInGoogle+Pinterest, και Instagram).