Η Intel επενδύει άλλα 67 εκατ. δολάρια σε κινεζικές tech-startups

    Από: Startup Team
πηγή: allconnected.gr/business/η-intel-επενδύει-άλλα-67-εκατ-δολάρια-σε-κινε/

Φαίνεται ότι η Κίνα δεν είναι μόνο μία τεράστια αγορά αλλά και μία τεράστια ευκαιρία για επενδύσεις, ειδικά σε εταιρείες που κινούνται στο χώρο της τεχνολογίας.

Την ευκαιρία αυτή θέλει να εκμεταλλευτεί και ο αμερικανικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Intel, μιας και οι επενδύσεις της σε κινεζικές tech-startups (140 τον αριθμό) αγγίζουν – μέχρι σήμερα – τα 2 δισ. δολάρια, με τις πιο πρόσφατες από αυτές να φτάνουν τα 67 εκατομμύρια δολάρια.

Η αμερικανική εταιρεία δείχνει μία ιδιαίτερη προτίμηση σε startups οι οποίες ασχολούνται με το IoT, τα Big Data, τις «έξυπνες» συσκευές και γενικότερα κάθε future-proof πλατφόρμα που υπόσχεται την βελτίωση των συνθηκών ζωής, μέσα από εξελιγμένες εφαρμογές της τεχνολογίας.

Οι οκτώ εταιρείες που δέχτηκαν τις πιο πρόσφατες επενδύσεις της Intel είναι:
99cloud: Μία OpenStack-based επιχειρησιακή πλατφόρμα.
Bluebank: Εταιρεία κατασκευής smartphones/tablets και λογισμικού για μεγαλύτερες εταιρείες.
Hampoo: Εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων για “έξυπνες” συσκευές.
– Ninebot: Πρόκειται για την εταιρεία που διατηρεί αυτή τη στιγμή τα δικαιώματα της Segway, η οποία μέσα στο 2015 δέχθηκε χρηματοδότηση 80 εκατ. δολαρίων από τις Xiaomi και Sequoia. Η Ninebot έχει πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες και το 60% της παγκόσμιας αγοράς των “personal transporters”.
Nuovo Film: Εταιρεία κατασκευής εξελιγμένων συστημάτων αφής, τα οποία έχουν παρόμοιες δυνατότητες με το Force Touch (Huawei) – 3D Touch (Apple) και μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια.
PraFly: Εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής ρομποτικών συστημάτων και “έξυπνων” συσκευών.
AWcloud: Προτάσεις OpenStack Cloud για επιχειρησιακή χρήση.
Telink: Κατασκευάστρια συστημάτων μετάδοσης χαμηλής ισχύος και ολοκληρωμένων για χρήση σε IoT συσκευές – όπως π.χ. λαμπτήρες.

Οι συμφωνίες αυτές ανακοινώθηκαν μετά την επίσημη συνεργασία της Intel με την κινεζική κατασκευάστρια drones, Yuneec, η οποία είδε να έρχονται στα ταμεία της 60 εκατ. δολάρια, για την ανάπτυξη του δικού της οικοσυστήματος ελέγχου μη επανδρωμένων οχημάτων (UAVs) – ανταγωνιζόμενη φυσικά την DJI.