1 Συγκινητική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία Taxibeat & ΜΕΤΑδρασης για τους πρόσφυγες

    Από: Startup Team
πηγή: digitallife.gr

by Γιάννης Νικολάου

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση των Αθηναίων στην πρωτοβουλία του Taxibeat και της Οργάνωσης της Κοινωνίας των Πολιτών ΜΕΤΑδραση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. Σε 4 μόλις ώρες συγκεντρώθηκαν συνολικά 6 κοντέινερ ανθρωπιστικής βοήθειας.

Taxibeat 14

Η προώθηση του ανθρωπιστικού υλικού στα σημεία στα οποία δραστηριοποιούνται ομάδες της ΜΕΤΑδρασης είχε ξεκινήσει ήδη από τις 24/9 με μια αποστολή προς Χίο, με υλικό που μετέφεραν ευαισθητοποιημένοι πολίτες στα γραφεία της ΜΕΤΑδρασης, άμεσα μετά την ανακοίνωση της δράσης. Την Παρασκευή 2/10 πραγματοποιήθηκε αποστολή προς Σάμο, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού παραδόθηκε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου φιλοξενούνται περίπου 1.000 πρόσφυγες. Τη Δευτέρα 5/10 πραγματοποιήθηκαν αποστολές για Λέσβο και Ειδομένη, ενώ ανθρωπιστικό υλικό προσφέρθηκε και στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. Οι αποστολές συνεχίζονται μέχρι να απορροφηθεί όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε.

Taxibeat 21

Τα αποτελέσματα της δράσης είναι εντυπωσιακά:

2.591 μοναδικοί χρήστες της εφαρμογής Τaxibeat κάλεσαν ταξί για να στείλουν δωρεάν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Λόγω της πρωτοφανούς συμμετοχής, οι 120 εθελοντές οδηγοί ταξί κατάφεραν να εξυπηρετήσουν συνολικά 1.064 κλήσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας, καλύπτοντας περίπου το 40% της ζήτησης.

Taxibeat-Metadrasi-Infographic

Προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της δράσης, δημιουργήθηκαν σημεία διαλογής σε Μαρούσι, Κατεχάκη, Κολωκάκι, Ίλιον, Κερατσίνι και Ελληνικό, αλλά και στις εγκαταστάσεις της ΜΕΤΑδρασης στον Κολωνό. Ακόμη, στο στόλο του Τaxibeat ενσωματώθηκαν βαν κι εξυπηρέτησαν ομαδικές δωρεές από σχολεία  κι εταιρίες. Την επιχείρηση υποστήριξαν σημαντικά η Ελληνική Εταιρεία Logistics, η ΧΑΡΤΣΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΕ, η οποία προσέφερε τα κοντέινερ, και η AVIS.

Taxibeat 17

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, περισσότεροι από 200 εθελοντές βοήθησαν ενεργά στα σημεία διαλογής, από το πρωί έως και αργά το βράδυ. Επίσης, περισσότεροι από 300 πολίτες επέλεξαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στα έξι σημεία διαλογής με ιδιωτικό μέσο.

Με οχήματα συνέδραμαν ακόμη οι εταιρείες Limitless, Mega Group SA, Synergy, και με υλικά συσκευασίας οι Praktiker και Σκλαβενίτης.

Τις αποστολές ανθρωπιστικού υλικού υποστηρίζουν οι Hellenic SeawaysBlue Star Ferriesκαι ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Taxibeat 11

Το Taxibeat και η ΜΕΤΑδραση ευχαριστούν θερμά όλους όσοι κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν σε αυτήν την πρωτοβουλία, και όλους όσοι εργάστηκαν εθελοντικά για την υλοποίησή της. Είναι ενδεικτικό της μεγάλης αυτής κινητοποίησης ότι οι εγκατάστασεις της ΜΕΤΑδρασης έχουν γεμίσει με προσφορές και δεν μπορούν προς το παρόν να υποδεχθούν άλλα είδη. Εθελοντές που επιθυμούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω διαλογή και προετοιμασία των επόμενων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας μπορούν να απευθυνθούν στη ΜΕΤΑδραση με ένα μήνυμα στο volunteer.metadrasi@gmail.com.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
digitallife.gr