Η 8η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 16– 22 Νοεμβρίου 2015 στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Με μεγαλύτερη χαρά από ποτέ, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) ανακοινώνει την 8η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιείται και στην Ελλάδα από 16 – 22 Νοεμβρίου 2015.

Σε διεθνές επίπεδο, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας και με την υποστήριξη του ιδρύματος Kauffman.

Με εκδηλώσεις και συμμετοχή από 150 χώρες, με πάνω από 24.000 υποστηρικτές και πάνω από 7 εκατομμύρια παριστάμενους διεθνώς, αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια γιορτή για νέους επιχειρηματίες και δημιουργούς θέσεων εργασίας, που ιδρύουν επιχειρήσεις με σκοπό να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να στηρίξουν ουσιαστικά την οικονομική ανάπτυξη και να συμβάλουν στην επέκταση της ανθρώπινης ευημερίας.

Στην Ελλάδα, με την τεράστια οικονομική κρίση και το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας ταυτίζεται φέτος με μια μοναδική ευκαιρία:

Να μεταμορφώσουμε τις δυσκολίες σε νέες διεξόδους και να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα ώστε να ανοίξουμε το δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον, για όλους.

Να μετατρέψουμε την επιχειρηματικότητα από μία στενή έννοια εμπορικής σημασίας σε μία ουσιαστική πολιτιστική εξέλιξη που θα αλλάξει τις ζωές και τη νοοτροπία μας.

Να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, προωθώντας και προάγοντας ταυτόχρονα την εικόνα και την πολιτιστική παραγωγή της χώρας μας και στο εξωτερικό.

Να κάνουμε το καλό και να το κάνουμε καλά.

Όμως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης δεν είναι μόνο θέμα της πολιτείας ή κάποιων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Αποτελεί ευθύνη του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Οι νέες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη πρόσβασης σε νέες υπερεθνικές αγορές για την προσέγγιση πελατών, συνεργατών, μεντόρων αλλά και πηγών χρηματοδότησης. Η οικονομική εξωστρέφεια της χώρας μας αποτελεί μονόδρομο και τα δίκτυα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας συνδέουν τους Έλληνες επιχειρηματίες με περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο, από το 2008, δεκάδες Εθνικοί Συνεργάτες δηλώνουν συμμετοχή και διοργανώνουν δράσεις σε κάθε γωνιά της χώρας, προβάλλοντας άμεσα την ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα αλλά και των φορέων που πρωταγωνιστούν σε αυτήν.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας μας δίνει τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να προωθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και να στηρίξουμε την παρουσία τους στο εξωτερικό με τον καλύτερο τρόπο.

Ελάτε, λοιπόν, να απελευθερώσουμε όλοι μαζί τις ιδέες μας. Οργανώστε και εσείς μία δράση από 16-22 Νοεμβρίου 2015 και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Σχετικά με το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας – GEN

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας είναι μία πλατφόρμα προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, που υποστηρίζουν ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο στο να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να τις μετατρέψουν σε νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας στην καινοτομία και ενδυναμώνοντας την οικονομική σταθερότητα διεθνώς. Στις πρωτοβουλίες του ΠΔΕ περιλαμβάνονται η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, το Παγκόσμιο Δίκτυο Έρευνας για την Επιχειρηματικότητα και το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας.

Σχετικά με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών – ΟΕΣΥΝΕ

Από την ίδρυσή της το 2001, η ΟΕΣΥΝΕ έχει ως κύριο στόχο την οργανωμένη θεσμική παρέμβαση και στήριξη των νέων επιχειρηματιών απέναντι σε εθνικούς και διεθνείς φορείς, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων τους και τη στήριξη της εξωστρέφειάς τους προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.