Η επιλογή του Startup.gr για αυτή την εβδομάδα: Solu – A new breed of computing (Kickstarter)

    Από: Startup Team

Solu: ένα φινλανδικό κομπιούτερ τσέπης που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. Μια φιλόδοξη φινλανδική εταιρεία προτείνει μια νέα προσέγγιση στη σχέση μας με το PC.

Η εταιρία μέσω του Kickstarter (crowd-funding) λανσάρει το προιόν της έχοντας στο νου της να προσεγγίσει τους early adopters. Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός πηγαίνει πολύ καλά είναι και κοντά στο στόχο της εταιρίας από αυτή την καμπάνια (€164,995 pledged of €200,000 goal).

Το πρότυπο ενός υπολογιστή

Η επιλογή του Startup.gr για αυτή την εβδομάδα: Solu - A new breed of computing (Kickstarter)

(Oθόνη, κουτί, mouse, πληκτρολόγιο) δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα τα τελευταία 30 χρόνια, ισχυρίστηκε ο Kristoffer Lawson, κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του Solu, του φορητού υπολογιστή που στοχεύει να αλλάξει ριζικά όλα όσα γνωρίζαμε για την αλληλεπίδρασή μας με τα PC, που έγιναν εχθές στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Solu λοιπόν προτείνει…

Η επιλογή του Startup.gr για αυτή την εβδομάδα: Solu - A new breed of computing (Kickstarter)

ένα νέο, ριζοσπαστικό μοντέλο διάταξης όπου ένας φορητός υπολογιστής τσέπης, φτιαγμένος από μέταλλο, ξύλο και γυαλί, συνδέεται με μια οθόνη και αποτελεί την κεντρική μονάδα που τρέχει το λειτουργικό – μια παραλλαγή του Android χωρίς παράθυρα- καθώς και σημείο ελέγχου του interface, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτόνομα ως mobile συσκευή.

Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι το Solu…

Η επιλογή του Startup.gr για αυτή την εβδομάδα: Solu - A new breed of computing (Kickstarter)

είναι “ο μικρότερος υπολογιστής γενικής χρήσης του κόσμου”, και δεν χρειάζεται αποθηκευτικό χώρο αφού ό,τι δημιουργεί ο κάτοχός του σ’ αυτόν, αποθηκεύεται αυτόματα στην υπηρεσία cloud, για την οποία καλείται να πληρώνει μια μηνιαία συνδρομή 20 ευρώ περίπου.

Από επιδόσεις ο Solu φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρός αφού μπορεί να συνδεθεί με μόνιτορ έως 4Κ, διαθέτει 4 Gb RAM, τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2,3 GHz ενώ παρέχει συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi, Bluetooth, και διαθέτει θύρα σύνδεσης USB type C.   Στη σελίδα της καμπάνιας του στο KickStarter, όπου οι δημιουργοί του Solu θέτουν στόχο τα 200.000 ευρώ, αναφέρουν ότι η βιομηχανία των PC και οι συσκευές “γονατίζουν” από τις πολύπλοκες διαδικασίες συντήρησης, αναβάθμισης και αποθήκευσης -πράγματα που ο Solu αναλαμβάνει να κάνει αυτόματα – οπότε η πρότασή τους φιλοδοξεί να αναθεωρήσει ριζικά αυτό το μοντέλο.

Η πρώτη παρτίδα υπολογιστών Solu,

Η επιλογή του Startup.gr για αυτή την εβδομάδα: Solu - A new breed of computing (Kickstarter)

θα είναι έτοιμη -εφόσον επιτευχθεί η χρηματοδότηση- το Μάιο του 2016, ενώ η τιμή του θα ανέρχεται στα 349 ευρώ με 3 μήνες συνδρομή στην υπηρεσία cloud.   “Το 2020 θα έχουν απομείνει τρεις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο: η Google, το Facebook και κάποια άλλη”, αναφέρει ο CEO και ιδρυτής της εταιρείας Solu, Kristoffer Lawson, αφήνοντας έξω την Apple. “Φιλοδοξούμε να είναι η Solu αυτή η τρίτη εταιρεία”.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης του Solu, στο Kickstarter:

*Original information: Lifo, Kickstarter.